EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta vodilna poslovna in ekonomska šola v svoji regiji

Ekonomska fakulteta vodilna poslovna in ekonomska šola v svoji regiji

03.11.2022

Na 15. Eduniversalovi svetovni konvenciji, ki jo je letos med 30. oktobrom in 2. novembrom gostila The American University in Cairo School of Business, sta bili Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in Prague University of Economics and Business razglašeni za najboljši šoli v Vzhodni Evropi. S tem je bila Ekonomska fakulteta vidno izpostavljena v naboru najboljših poslovnih šol na svetu.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih 1000 najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Kakovost šole je predstavljena s palmami odličnosti in le najboljše šole imajo 5 palm odličnosti. Ekonomska fakulteta je letos ponovno, in sicer že peto zaporedno leto, prejela 5 palm odličnosti.

Mednarodno združenje Eduniversal šole razvršča glede na njihov mednarodni vpliv, ki je vezan na geografsko področje, in sicer: Afrika, Centralna Azija, Evrazija in Bližnji Vzhod, Daljni vzhod, Latinska Amerika, Oceanija, Severna Amerika, Vzhodna Evropa in Zahodna Evropa. Slovenija se uvršča v regijo Vzhodne Evrope, v katero so umeščene države Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Črna gora, Estonija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška ter Ukrajina.

V okviru letnega srečanja združenja Eduniversal z naslovom »Bringing Business and Society Closer by the next generation of Business Schools« je prof. Tanja Dmitrović na plenarnem predavanju v torek, 1. novembra 2022, zbrano občinstvo tudi nagovorila in govorila o inovativnih pedagoških pristopih in prihodnosti učenja in poučevanja.

Med partnerskimi EUTOPIA univerzami so 5 palm odličnosti prejele tudi ekonomsko-poslovne šole univerz CY Cergy Pariz, NOVA Lizbona in Warwick, 4 palme odličnosti pa ekonomsko-poslovni šoli univerz Göteborg in Pompeu Fabra.

Na prvi fotografiji, z leve:

dr. Peter Feher, podpredsednik Corvinus University of Budapest

prof. dr. Iryna Tykhomyrova, predsednica MIM Business School, Kyiv

prof. dr. Petr Musilek, dekan Prague University of Economics and Business (VŠE)

prof. dr. Tanja Dmitrović, ki zastopa Ekonomsko fakulteto v Ljubljani

dr. Oleksiy Vynogradov, podpredsednik MIM Business School, Kyiv

dr. Igor Postula, prodekan za razvoj Faculty of Management, University of Warsaw

prof. dr. Gregorz Karasiewicz, dekan Faculty of Management, University of Warsaw

 

Na drugi fotografiji: prof. dr. Joao Amaro de Matos, prorektor univerze NOVA iz Lizbone, in prof. dr. Tanja Dmitrović, nekdanja prorektorica Univerze v Ljubljani, redna profesorica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.


Image gallery:

Publish your comment: