EF » EFnet » Novice » Prof. dr. Metka Tekavčič po desetih letih predala insignije prof. dr. Tomažu Turku, novemu dekanu Ekonomske fakultete UL

Prof. dr. Metka Tekavčič po desetih letih predala insignije prof. dr. Tomažu Turku, novemu dekanu Ekonomske fakultete UL

31.08.2023

Prof. dr. Metka Tekavčič je po desetih letih predala insignije prof. dr. Tomažu Turku, novemu dekanu Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, imenovanem za mandatno obdobje 2023–2027.

Prof. dr. Tomaž Turk je ob predaji insignij povedal: “Vaše zaupanje je zame velika čast in hkrati velika obveza. Moje delo bo usmerjeno v ljudi, v skrb za delovanje fakultete ob upoštevanju izzivov, ki jih pred nas postavlja zunanje okolje in ki vplivajo na to, kako se organiziramo in povezujemo med seboj, ter na interpretacijo in uresničevanje strategije. Ključ do naših uspehov je prav gotovo povezovalnost, operativnost ter dajanje zgleda.  Naj to priložnost izkoristim tudi za iskreno zahvalo dosedanji dekanji, prof. dr. Metki Tekavčič, za ambiciozno in nesebično vodenje fakultete. Moji napori bodo zato usmerjeni tudi v to, da bomo rezultate in dosežke, ki smo jih dosegli v mandatih prof. Tekavičič v zadnjih desetih letih, še nadgradili z novimi uspehi.”

V mandatu prof. dr. Metke Tekavčič se je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani uveljavila v mednarodnem prostoru kot izjemno ugledna in edina trojno akreditirana fakulteta v regiji. Mandat prof. dr. Metke Tekavčič je prepoznan po pridobljenih mednarodnih akreditacijah ter uspešnem mednarodnem preboju Ekonomske fakultete med najbolj ugledne poslovne šole v regiji. Letos je zato s strani mednarodnega združenja poslovnih šol AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) za njen strokovni prispevek pri uveljavitvi in razvoju področja poslovnega izobraževanja v mednarodnem izobraževalnem prostoru prejela Priznanje za življenjsko delo. Ameriško Združenje AACSB, ki je bilo ustanovljeno leta 1916 in vključuje 1600 pretežno izobraževalnih institucij v več kot 90 državah, se je s tem priznanjem prof. dr. Metki Tekavčič zahvalilo tudi za njeno mentorstvo in dragocene izkušnje, ki so obogatile poslovne šole po svetu z idejami, kako podpirati in razvijati povezovanje poslovnih šol in gospodarstva.

 


Image gallery:

Publish your comment: