EF » EFnet » Novice » Med zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo UL 2021 tudi študentka EF

Med zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo UL 2021 tudi študentka EF

18.11.2021

V četrtek, 11. novembra, je preko spleta potekala slovesna podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2021. Nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji študentke in študenti ter alumne in alumni je prejel projekt z naslovom ‘Pufer za izvedbo PCR testov SARS-CoV-2 na vzorcu sline’. Članica zmagovalne projektne skupine je bila tudi Katarina Pivko, študentka 27. generacije IMB programa na Ekonomski fakulteti.

Letošnji nagrajeni projekt v kategoriji študentke in študenti ter alumne in alumni je Pufer za izvedbo PCR testov SARS-CoV-2 na vzorcu sline. Članice podjetniške skupine so bile mag. Eva Rajh (Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Kemijski inštitut), Katarina Pivko (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani), dr. Mojca Benčina (Kemijski inštitut), dr. Maruša Bizjak (Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani).

Katarina Pivko je o sodelovanju v projektni skupini povedala: »Sodelovati v interdisciplinarni skupini je super. Ker ima vsak specifična znanja na določenem področju, se rešitve najdejo hitreje in so bolj učinkovite. Lahko se ogromno naučiš, pridobiš veliko poznanstev ter hitreje izpelješ uspešne in perspektivne projekte.«

Tradicionalni natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem ter vzpodbuja vstop tehnoloških in netehnoloških inovacij ter inovativnih podjetniških idej na trg.

Več o Rektorjevi nagradi za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

 


Related news

Publish your comment: