EF » EFnet » Napovedujemo » 1. Študenstka poslovna konferenca

1. Študenstka poslovna konferenca

13.01.2005,

Na Ekonomski fakulteti se je v organizaciji Ekonomske fakultete v Ljubljani in Gospodarskega vestnika zaključila prva Študentska poslovna konferenca, katere poslanstvo je združiti teorijo in prakso. Študenti in diplomanti Ekonomske fakultete so predstavili svoje poslovne primere in projekte, diplomska dela Ekonomije in Visoke poslovne šole ter specialistična in magistrska dela. V sklopu konference sta bili izvedeni tudi dve okrogli mizi, pri katerih so predstavniki tako teorije kot prakse razglabljali o medsebojnem povezovanju in zaposlovanju mladih ekonomistov v praksi.
Predstavilo se je tudi podjetje Halcom Informatika, v njenem imenu direktor Matjaž Čadež, ki je v letu 2003 prejelo prestižni naziv Zlata gazela.
Prof.
dr. Marko Jaklič
(EF) je na konferenci predaval o razlogih za spodbujanje podjetništva pri študentih.

Odziv študentov, profesorjev in gospodarstvenikov je bil presenetljiv, nenazadnje so konferenco s svojim vložkom počastili tudi direktor skupine KD Group in predsednik Gazel Matjaž Gantar, direktor Gospodarskega vestnika revije Robert Mulej in dekan Ekonomske fakultete prof. dr. Maks Tajnikar, ki je konferenco, kot pobudnik ideje Študentske poslovne konference, tudi otvoril (na fotografiji v istem vrstnem redu).

Študentska poslovna konferenca ni bila muha enodnevnica, ampak dolgoročen projekt, ki bo vsako leto znova poudaril pomen združevanja težko združljive teorije in prakse.

Reportaža


Related news

Publish your comment: