EF » EFnet » Novice » Okrogla miza: Mladi in uspešni managerji

Okrogla miza: Mladi in uspešni managerji

30.04.2008

Management Group je 8. maja 2008 organiziral na Ekonomski fakulteti okroglo mizo z naslovom Mladi in uspešni managerji.

Gostje okrogle mize so bili ugledni managerji, ki imajo kljub svoji mladosti za sabo že veliko uspehov ter priznanj, in sicer: Emil Tedeschi, predsednik uprave in lastnik Atlantic Grupe, Bernarda Trebušak, predsednica uprave in glavna direktorica Name, Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie Airways in Mladi manager 2008, Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila ter Tadej Vidic, član uprave Iskre Avtoelektrika za ključne podporne procese. Z gosti se je pogovarjala Monika Lapanja, izvršna direktorica Združenja YES.

V dvorani so se zbrali predvsem vedoželjni gledalci, ki so še pred začetkom svojih karier oz. so jo šele začeli graditi.

Dogodek je odprla Amra Handanagić, predsednica Združenja Management Group, ki je goste nagovorila z mislimi, da je ponosna na člane združenja, saj so pripravili odlično okroglo mizo. Gledalcem je zaželela, da bi se ob poslušanju gostov tudi veliko naučili.

Pogovor je odprla edina dama med gosti, Bernarda Trebušak, ki je med drugim povedala, da imajo ženske v poslovnem svetu enake možnosti kot moški in da zaradi materinstva niso prav nič v slabšem položaju. Pri tem si je prislužila glasen aplavz prisotnih v dvorani. Emil Tedeschi je poudaril pomen študija, a dejal, da se določena znanja, kot je strateški management ali trženje, relativno hitro spreminjajo in je zato pomembno nenehno izobraževanje. Tako kot Dejan Turk, je izpostavil pomen študija v tujini in mreženje. Turk je med drugim povedal, da je za uspeh potrebno iskati priložnosti, biti inovativen ter imeti dobro razvite komunikacijske sposobnosti. Nekdo bo to slej ko prej opazil. Tadej Tufek je mnenja, da se manager ne rodi, ampak to postane s priložnostmi in okoljem v katerem neprestano raste. Vedno višje ko je manager, vedno manj je stroke in vedno bolj je pomembno upravljanje s človeškimi viri. Tadeju Vidicu je največji izziv najti razmerje med delom in družino. V to enačbo vključi še zdravje, za katerega pravi, da premalo skrbi.

Prve slike iz seminarja si lahko ogledate v galeriji na spletni strani, ostale bodo dodane sproti.


Related news

Publish your comment: