EF » EFnet » Novice » Poletna šola 2010 na EF

Poletna šola 2010 na EF

13.07.2010

Ekonomska Fakulteta Univerze v Ljubljani od 5. do 23. julija 2010 organizira že enajsto Poletno šolo z naslovom Ljubljana Summer School "Take the Best from East and West". Letos se bo Poletne šole udeležilo 350 slovenskih in tujih študentov višjih letnikov dodiplomskega in podiplomskega študija iz štirih celin in 35 držav (Armenija, Avstralija, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Bosna, Češka republika, Črna gora, Finska, Francija, Hrvaška, Italija, Južna Koreja, Kazahstan, Kitajska, Kosovo, Litva, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Nigerija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Tadžikistan, Turčija, Uzbekistan, Velika Britanija in Slovenija).

Poletna šola je intenziven program v angleščini, namenjen študentom različnih ved in stopenj znanja. Študenti lahko izbirajo med 17 dodiplomskimi in podiplomskimi predmeti, ovrednotenimi z ECTS kreditnimi točkami, ki spodbujajo projektno delo v medkulturnih skupinah. Predmete bo skupno predavalo kar 40 predavateljev iz 12 držav. Program vključuje tudi obiske podjetij (Ocean Orchids, Trimo Trebnje, Elan, Sava Kranj, Luka Koper, Radenska, Pivovarna Union) in številnih krajev po celi Sloveniji.
Poletna šola tako fakulteto dodatno profilira v širšem mednarodnem prostoru, študentje, ki jo obiščejo, se kasneje pogosto vračajo kot študenti v programih izmenjave ali na podiplomskem študiju. Vsekakor pa projekt predstavlja proaktiven odnos do sodelovanja z raziskovalnimi institucijami v tujih državah. Pri izvedbi programa Poletne šole sodelujejo strokovnjaki s področja ekonomskih in poslovnih ved, pa tudi iz drugih družboslovnih področij. Poleg intenzivnega izobraževalnega procesa, se udeleženci seznanijo s slovensko zgodovino, gospodarskim in političnim sistemom, obiščejo vodilna slovenska podjetja ter kulturne in naravne lepote Slovenije. Zato je poletna šola poleg intenzivnega izobraževalnega procesa tudi pomembna predstavitev Slovenije.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: