EF » EFnet » Novice » Delavnica Študentske borze

Delavnica Študentske borze

07.03.2011

V torek, 1. marca, in v sredo, 2. marca, so lahko udeleženci na dveh terminih osnovne delavnice Študentske borze »Pohlep je za traderja veliko bolj nevaren kot strah!« spoznavali temelje on-line trgovanja na primeru ameriškega in OTC trga. Skoraj sedemdesetim udeležencem je Alan Gregorec, vodja izobraževanja na brokerjetu, v dveh dneh predstavil začetke on-line trgovanja na brokerjetovi platformi.

Alan je v dobrih dveh urah predstavil prednosti on-line trgovanja v smislu praktičnosti oddaje naročil ter neodvisnost od odpiralnega časa borz. Poudaril je pomen različnih trgovalnih naročil, s katerimi lahko zelo dobro omejimo izgube oz. s katerimi ob dobri disciplini določimo mejo, ob kateri bomo da je treba »že ob odprtju pozicije vedeti, kdaj jo bomo prodali«. Pomembnost limitiranih naročil je poudaril predvsem pri margin bayingu (nakupih z vzvodom), ki zagotavlja »dober donos in dober spanec«.

V nadaljevanju so si pogledali trgovanje na primeru ameriškega trga – konkretneje na primeru delnic Appla. Kar je bilo še toliko bolj zanimivo, saj je v sredo potekala predstavitev novega iPada2. Kot smo lahko videli dan kasneje, je delnica Appla zrasla za 2,81$.

Delavnici sta minili v hipu, pričakujete pa lahko že naslednji dogodek na Študentski borzi: jubilejni 50. Seminar Študentske borze, ki bo 6. aprila 2011.

Lepo vabljeni!


Related news

Publish your comment: