EF » EFnet » Novice » COBIK in ENFIST soorganizirala rusko-slovensko srečanje raziskovalcev in gospodarstvenikov

COBIK in ENFIST soorganizirala rusko-slovensko srečanje raziskovalcev in gospodarstvenikov

20.06.2011

Centra odličnosti COBIK in EN-FIST sta v sodelovanju s prof. dr. Teo Petrin z Ekonomske fakultete v ponedeljek in torek, 13. in 14. junija 2011 organizirala srečanje slovenskih inovativnih podjetij in raziskovalnih organizacij s predstavniki ruskega grozda “Cluster of Medical and Ecological Instrument Engineering and Biotechnologies” iz St. Petersburga.

Srečanja, ki je potekalo na EF, so se poleg gospodarstvenikov in raziskovalcev udeležili tudi ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgayev, predsednik slovensko-ruskega poslovnega kluba Janez Škrabec in generalna direktorica direktorata za znanost in tehnologijo dr. Jana Kolar. Udeležence je v uvodu pozdravil tudi dekan EF, prof. dr. Dušan Mramor.

Prvi dan srečanja je bil namenjen predstavitvi nekaterih izmed 85 podjetij iz ruskega grozda in slovenskih podjetij ter raziskovalnih organizacij, drugi dan pa so potekali bilateralni razgovori med potencialnimi partnerji.

Tako predstavniki ruske kot tudi slovenske strani so bili soglasni, da obstaja veliko priložnosti za sodelovanje. Rebeka Koncilja, direktorica COBIK, in dr. Matjaž Polak, direktor EN-FIST centra odličnosti, sta zato z ruskim grozdom podpisala pogodbo o sodelovanju. Oba direktorja centrov odličnosti sta se zavzela za naslednje korake, ki bodo učinkovito vodili k tvornemu sodelovanju, zato sta se z direktorico grozda Marino Girino dogovorila za nadaljevanje začetega sodelovanja z obiskom podjetij iz grozda, ki bodo v jeseni potekali v St. Petersburgu.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: