EF » EFnet » Novice » “Create a robust plan and look for opportunities end to end.”

“Create a robust plan and look for opportunities end to end.”

13.06.2011

Po šestih modulih, ki so zajeli večino področij v organizaciji, je profesor Jay Swaminathan uspešno zaključil akademijo Sustainability Leadership and Inspiration. Zadnji modul je iskal odgovor na vprašanje How to Make Operations Sustainable?

Med drugim so udeleženci pridobivali nova znanja s pomočjo simulacije podjetja, ki se ukvarja z lovljenjem in s prodajo rib. V timih so kupovali in med sebojno trgovali z ladjami ter se odločali o najboljših strategijah, ki bi prinesle največji dobiček. Zelo hitro se je izkazalo, da se brez upoštevanja naravnih zakonitosti in skrbi za okolje, takšna strategija ne obnese. Zmagala je skupina, ki je lovila manj agresivno, a trajnostno. Ravno to je tudi bistvo celotne akademije, povečevanje skupnega napredka in dodane vrednosti, vendar ne na račun okolja in ostalih deležnikov podjetja. Profesorjev nasvet podjetjem, ki želijo svoje procese naravnati bolj trajnostno je: “Create a robust plan and look for opportunities end to end.”

Na koncu je udeležence nagovorila programska direktorica, prof. dr. Andreja Cirman in jih povabila k nadaljevanju poti trajnostnega razvoja na katero so stopili in poudarila pomembnost širjenja tovrstnih idej ne le znotraj njihovih podjetij, ampak v  v celotnem slovenskem gospodarstvu.

Udeleženci in predstavniki drugih podjetij se bodo ponovno srečali v septembru na Sustainability forumu v osrčju narave, kjer bodo prisluhnili dobrimi praksam nekaterih slovenskih podjetij.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: