EF » EFnet » Alumni » 6. Kongres plemenitih kovin in surovin

6. Kongres plemenitih kovin in surovin

08.10.2012

»Ko zmanjkuje rešitev…«

6. Kongres plemenitih kovin in surovin, 20. Oktober, Ekonomska fakulteta

Pred nami je že 6. kongres plemenitih kovin in surovin, ki ga vsako leto oktobra organiziramo v podjetju Elementum. Če se spomnim prvega, je razlika občutna, saj se takrat skoraj ni govorilo o naložbah v plemenite kovine v fizični obliki kot obliki zaščite premoženja. Tudi dr. Marc Faber, eden največjih mednarodnih analitikov, ki smo ga gostili na prvem kongresu, je bil velika »neznanka« v slovenskem prostoru. Občutek, da govorimo kitajsko in ne slovensko na domačem ozemlju, nas je dodatno spodbudil k uresničitvi našega poslanstva, ki je predvsem širjenje informacij o pomembnosti vlaganja premoženja v plemenite kovine in surovine v trenutnih negotovih časih. Dogodek je tako še vedno namenjen širši javnosti, saj se spremembe na ekonomskih trgih dotaknejo vsakega posameznika.

Letošnji kongres z naslovom Ko zmanjkuje rešitev … bo ponudil vpogled v dosedanje ukrepe, ki smo jih izvajali za omilitev finančne krize, in v njihovo smiselnost. Z novimi govorniki bomo tako poiskali vzporednice med preteklimi finančnimi krizami in zdajšnjo. Dotaknili se bomo aktualnih razmer in posledic, ki jih še nismo občutili zaradi preteklih ukrepov, in tudi možnih predvidenih sprememb, ki bi lahko vplivale na nas, posameznike.

Gostili bomo G. Geralda Celenteja, največjega mednarodnega napovedovalca tržnih trendov in direktorja Trend Research Institute za katerega pravijo, da bi mu še Nostradamus zavidal.
Prijetna osvežitev letošnjega kongresa bo tudi dr. Philipp Bagus, profesor iz Španije. Njegova iskrenost in nepristranskost pri obravnavanju trenutne finančne situacije ga je spodbudila, da je kot soavtor sodeloval pri pisanju knjige ‘Deep freeze: Iceland’s economic colapse’, izkazal pa se je tudi kot avtor uspešnice ‘The tragedy of euro’, ki je bila prevedena v kar 14 jezikov. Če nadaljujemo z iskrenostjo je G. Dimitri Speck pravi sinonim zanjo. Če slišite za izraze ‘manipulacija na trgu zlata in srebra’ je Speck sigurno ključni sogovornik konstruktivne diskusije. Speck je namreč leta 2001 razkril uporabo cenovnih anomalij s katerimi centralne banke že od leta 1993 posegajo v trg zlata. O podrobnostih na trgu srebra pa nam bo marsikaj novega znal povedati tudi že poznan Thorsten Schulte. Bivši bančnik, ki že dolga leta spremlja trg srebra je poleg mnogih člankov in prispevkov, spisal tudi dve knjigi. Zadnja je bila prevedena tudi v slovenski jezik z naslovom ‘Rešite svoje premoženje, kupite srebro.’

Iz Ekonomske fakultete se nam bo pridružil prof. dr. Jože P. Damijan, bivši minister za razvoj, specialist na področju mednarodne ekonomije in poslovanja, avtor mnogih člankov in raziskav. Med domačimi govorniki bo zanimivo prisluhniti tudi Andražu Grahku, samostojnemu finančnemu analitiku in prof. dr. Bogomiru Kovaču, znanemu slovenskemu ekonomistu.

Vabljeni torej, da si z obiskom kongresa pridobite koristne informacije in se pravočasno pripravite na finančno prihodnost.

Na dogodek se morate obvezno prijaviti, saj vam le tako lahko zagotovimo sedež v dvorani.

Preberite si več o govornikih.

Oglejte si podroben program.

Marijana Đukanović, vodja marketinga Elementuma

Organizator 6. kongresa plemenitih kovin in surovin


Image gallery:

Related news

Publish your comment: