EF » EFnet » Napovedujemo » Tečaji kitajskega jezika in kulture na KI Ljubljana – Vpis v nov semester pomlad 2013

Tečaji kitajskega jezika in kulture na KI Ljubljana – Vpis v nov semester pomlad 2013

12.12.2012, ,

Konfucijski inštitut Ljubljana v pomladnem semestru 2013 organizira nove redne tečaje Kitajskega jezika in kulture z namenom, da približa kitajski jezik in kulturo ter miselnost kitajskega naroda vsem zainteresiranim. V pomladnem semestru 2013 bodo bili organizirani spodaj razpisani začetni in nadaljevalni tečaji kitajskega jezika in kulture. Pod vodstvom naravnega govorca  slušatelji spoznavajo raznovrstne vidike kitajskega vsakdana (kitajski horoskop, pomen barv, obred pitja čaja, praznovanja, vraževerje itd) in kulturne značilnosti Kitajske (geografska, zgodovinska predstavitev, razvoj pisave, filozofija, umetnost, religija, ipd.). Spletni sistem prijav je na voljo, s klikom na povezavi URNIK TEČAJEV.

SPLOŠNI TEČAJI ZA ŠTUDENTE IN OBČANE:

 1)      34 URNI ZAČETNI TEČAJ  – KITAJSKI JEZIK IN KULTURA

Tečaj je namenjen začetnikom brez predznanja kitajskega jezika. Vsebina tečaja je praktično usmerjena z glavnim poudarkom na slušnem razumevanju in govoru ter poznavanju znakovne pisave (50 – 100 pismenk). Udeleženci bodo spoznali tudi kitajsko kulturo, navade in običaje. Informacije in prijava na tečaj, s klikom na povezavi Urnik tečajev.

2)      30 URNI NADALJEVALNI TEČAJI – KITAJSKI JEZIK IN KULTURA

Nadaljevalni tečaji so namenjen vsem tistim, ki so se že udeležili začetnega tečaja ali so se predhodno spoznali z osnovami kitajskega jezika in kulture.  Pri tečaju bodo slušatelji osvojili nov besedni zaklad, z dodatnim poudarkom na uporabni komunikaciji. Ob zaključku tečaja bodo bili  slušatelji sposobni uporabne splošne konverzacije. Informacije in prijava na tečaj, s klikom na povezavi Urnik tečajev.

TEČAJI POSLVNE KITAJŠČINE:

1)      30   URNI ZAČETNI TEČAJ  –  POSLOVNI KITAJSKI JEZIK IN KULTURA

Začetni poslovni tečaj je namenjen udeležencem, ki kitajski jezik potrebujejo predvsem v poslovne namene in se zavedajo, da si na Kitajskem trgu z angleščino težko pomagajo. Poudarek tečaja je na komunikaciji s  partnerji in rabi jezika v različnih poslovnih situacijah. Veliko pozornosti bo namenjena tudi kitajski kulturi, navadam, običajem ter specifikam poslovnega sveta, katerih znanje je osnova za poslovanje s kitajskimi partnerji. Informacije in prijava na tečaj, s klikom na povezavi Urnik tečajev.

2)      30 URNI NADALJEVALNI TEČAJI – POSLOVNI KITAJSKI JEZIK IN KULTURA

Nadaljevalni poslovni tečaji kitajskega jezika so namenjeni udeležencem, ki imajo v svojem poslovanju pogoste stike s kitajsko govorečimi parterji ali strankami. Pri tečaju bodo slušatelji osvojili nov besedni zaklad, z dodatnim poudarkom na uporabni poslovni komunikaciji. Ob zaključku tečaja bodo bili slušatelji sposobni uporabne poslovne konverzacije. Informacije in prijava na tečaj, s klikom na povezavi Urnik tečajev.

NOVO! TEČAJ ZA OTROKE

1)      15 URNI ZAČETNI TEČAJ – KITAJSKI JEZIK IN KULTURA

Tečaj za otroke je namenjen otrokom, starim od 9 do 15 let. Kitajski učitelj se bo s primernimi didaktičnimi metodami približal otrokom tako, da se bodo otroci nezavedno učili kitajskega jezika – to pomeni, da bodo nove besede spoznavali preko igre, pesmic, zgodbic, izrezovanja in sestavljanja različnih likov, prek slikic, ponavljanja itd. Informacije in prijava na tečaj, s klikom na povezavi Urnik tečajev.

 

Za dodatno pomoč smo vam na voljo na elektronskem naslovu:  ciljubljana@ef.uni-lj.si ali po telefonu na številki: 01 5892 – 683.

 

Lepo vabljeni k vpisu!

Konfucijski inštitut Ljubljana


Related news

Publish your comment: