EF » EFnet » Alumni » Galerija Ekonomske fakultete : Nataša Berčan, Interieri

Galerija Ekonomske fakultete : Nataša Berčan, Interieri

06.03.2013

Naša članica Nataša Berčan je diplomirana arhitektka, ki jo je njeno interdisciplinarno zanimanje pripeljalo tudi na magistrski študij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zaključila ga je z magistrsko nalogo: “Nakupno odločanje pri izbiri in ureditvi stanovanja”. Spoznanja, ki jih je pridobila s študijem in raziskavo, so tako nadgradnja njenim izkušnjam v praksi in ji pomagajo pri boljšemu razumevanju investitorja, prilagajanju projekta njegovim željam, osebnemu karakterju in statusu.

Ena izmed strateških usmeritev fakultete je tudi prenova stavbe. Tako je v času svojega magistrskega študija sodelovala z Ekonomsko fakulteto kot zunanji sodelavec arhitekt. Nova podoba fakultete se je pričela z odprtjem stene jedilnice in izvedbo atrija v kleti,  nadaljevala pa z adaptacijo jedilnice. Sodelovanje Ekonomske fakultete in Sodexa je bilo eno izmed prvih javno-zasebnih partnerstev v Sloveniji.

Ob desetletnici izvedbe tega projekta je v Galeriji Ekonomske fakultete pripravila samostojno razstavo z naslovom Interieri, kjer je predstavila nekaj projektov adaptacij in notranje opreme iz obdobja 2003-2013.

Njen arhitekturni opus obsega predvsem področje notranje opreme in adaptacij, katerih izvedbe tudi sama vodi. Vsak projekt rešuje kompleksno, od začetne ideje do končne izvedbe, z značilno izjemno funkcionalnostjo, pri svojem delu sledi sodobnim smernicam. Detajli, ki jih ustvarja, pomenijo dodano vrednost k estetiki in tehnični funkcionalnosti prostora. Vsak njen projekt je nova rešitev, unikaten in avtorsko delo.

Za več informacij sledite povezavi http://www.arhidea.si

 


Related news

Publish your comment: