EF » EFnet » Alumni » Alumni GURMAN in MANAGERS’ LOUNGE: Pobeg na obalo

Alumni GURMAN in MANAGERS’ LOUNGE: Pobeg na obalo

07.06.2014,

Ekipi kluba Alumni MANAGERS’ LOUNGE in sekcije Alumni GURMAN sta združili moči. Za člane Alumni kluba so v soboto, 7. junija pripravili aktiven izlet, ki je združeval tako poslovno izpopolnjevanje, kot tudi gurmanske užitke.

slika1Prva postaja je bila Vinakoper, ki ima naziv največjega vinogradnika v Sloveniji. Zdaj tudi razumemo, zakaj. Ogromna klet, veliko vina (letno pridelajo štiri milijone steklenic različnih sortnih in zvrstnih vin), največji sod, v katerem je bilo včasih prostora za kar 41.427 litrov vina. V Vinakoper so izračunali, da bi, če bi vsak dan popili 2l vina iz tega soda, ta prostornina zadoščala za kar 56 let – žejni res ne bi bili. Po ogledu prijetno hladne kleti, smo nekaj tega, kar smo videli v kleti, tudi okusili – naše brbončice so se spoznaval z Malvazijo (2013), Refoškom – Rex Fuscus (2012) ter avtohtono sorto Cipro (2008).

Zadovoljni in polni vtisov smo se podali na pot proti Šmarjam, v družinsko vinogradništvo Ludvika Nazarijaslika2 Glavine. Na skoraj 20 hektarjih vinogradov in 3 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskem vinu, značilnem šmarskem oljčnem olju in tropinovcu, ki tržijo pod blagovno znamko Santomas. V moderni in lepo opremljeni kleti smo poskusili Malvazijo (2012), Refošk (2012), Mezzoforte (2011) ter Refošk Antonius (2006).

slika3Iz Šmarij smo se odpeljali proti Seči, kjer kraljuje romantična Rezidenca Čeligo – družinsko voden superior butični hotel s štirimi zvezdicami. Ob kozarčku aperitiva nam je gospod Čeligo povedal, kako se je vse skupaj začelo, kje se je zatikalo ter kako so na koncu vse skupaj uspešno rešili. Nato nas je popeljal na ogled rezidence, kjer smo od navdušenja nad prostori ostali brez besed – še posebej navdušeni smo bili nad njihovo restavracijo in wellness prostori. Kar težko nas je bilo prepričati, da moramo naprej.

slika4aNaši želodčki so nam počasi začeli šepetati, da je čas za kaj toplega, zato smo se odpeljali še do zadnje postaje, Restavracije Rizibizi v Portorožu, ki je bila leta 2012 sprejeta v prestižno združenje Jeunes Restaurateurs d`Europe. Omenjeno združenje v Sloveniji vključuje zgolj 12 restavracij. Na terasi, s pogledom na morje, so nas razvajali z morsko hrano, zraven ponudili vina s tega območja, za piko na i pa smo dobili še mandljevo zmrzlino.

slika5Po poznem kosilu smo si privoščili sprehod do morja, da smo preverili, če je še slano. Popoldan se je prevesil v večer in čas je bil, da zapustimo te lepe kraje in se podamo nazaj v Ljubljano. Ta pobeg nam bo zagotovo še dolgo ostal v spominu po dobri družbi, odličnem vinu, razvajanju brbončic in novih, zanimivih informacijah.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: