EF » EFnet » Napovedujemo » Nova razstava v Mali galeriji EF umetnice Nataše Menart »LJUBEZEN«

Nova razstava v Mali galeriji EF umetnice Nataše Menart »LJUBEZEN«

15.06.2015

V mesecu juliju in avgustu se v Mali galeriji s svojimi deli predstavlja Nataša Menart. Umetnica, rojena v Ljubljani leta 1968, je po izobrazbi diplomirana inženirka kemije, svojo ljubezen in strast do slikarstva pa je udejanjila pod mentorstvom akademskega slikarja Sava Sovreta.

Menartova, ki jo lahko uvrstimo med surrealiste, se v svojem delu vrača k tradiciji predhodnih dob, elegantno prepleta estetiko fin-de-siècla in fantazijo nadrealizma ter tako ustvarja chagallovska sanjska prizorišča, po katerih poplesuje ženska figura. Njeni protagonisti živijo svoja lastna življenja, ne dotikajoč se ničesar resničnega, svobodni in ne pripadajoči ne temu času ne temu svetu. Plešejo na platnu in se diskretno spogledujejo z gledalci ter jih izzivajo, naj z uporabo domišljije zasnujejo svoje lastne, drzne zgodbe.

Ta preplet resničnosti z zasanjanostjo, prisoten v razstavljenih delih, je svojevrsten avtoričin umik iz vsakdanjega življenja v svet umetnosti, ali kot pravi sama: »Umetnost je stanje pobega in rešitve, je pot ljubezni in zamaknjenosti, je brezčasnost, ki jo imaš rad, in je način, da to poveš.«

Avtorica je razstavljala v številnih galerijah doma in v svetu, med drugim v New Yorku, Amsterdamu, Lyonu in Palermu.

Razstava bo na ogled v Mali galeriji EF julija – avgusta 2015.

 


Related news

Publish your comment: