EF » EFnet » Napovedujemo » Denar v 21. stoletju

Denar v 21. stoletju

18.04.2016

Denar v 21. stoletju” je serija predavanj pod okriljem društva Gibanja za ekonomsko pluralnost, ki bo z različnih vidikov obravnavala krovno temo denarja. V zadnjih dveh desetletjih je prišlo do razvoja in sprememb pri pomenu denarja kot menjalnega sredstva ter njegovih pojavnih oblikah, nekonvencionalnih ukrepov in sprememb pa je bila deležna tudi denarna politika. Predavanja bodo obiskovalcem ponudila vpogled v te teme, izpostavila nekaj dilem ter ponudila možne odgovore na porajajoča se vprašanja.

Serijo predavanj bo v sredo, 20. aprila 2016, otvoril dr. Igor Masten, ki bo govoril o trenutni denarni politiki ter njenem razvoju v odzivu na krizo, teden kasneje, 25. aprila 2014, pa bo mag. Urban Sušnik obravnaval denar kot hranilec vrednosti ter njegove posledice za gospodarstvo. 4. maja 2014 bo sledila mag. Marjana Kos, ki bo govorila o svojem strokovnem področju alternativnih in kriptovalut, serijo pa bo drugi teden maja zaključil dr. Mojmir Mrak, ki bo o denarju govoril s stališča mednarodnih financ.

Vsa predavanja bodo izvedena na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

  1. Trenutna denarna politika – prof. dr. Igor Masten, sreda, 20.4. ob 17h v P-212
  2. Denar kot hranilec vrednosti – mag. Urban Sušnik, ponedeljek, 25.4. ob 17h v P-108
  3. Alternativne in kriptovalute – mag. Marjana Kos, sreda, 4.5. ob 17h v P-215
  4. Spremembe mednarodnega finančnega sistema po propadu Lehman Brothers – prof. dr. Mojmir Mrak, sreda, 11.5. ob 18:30 v P-111

Več informacij o izvedbi in vsebini posameznega predavanja bo objavljenih v tednu pred samo izvedb na spletni strani Gibanja ter na naši Facebook skupini.


Publish your comment: