EF » EFnet » Napovedujemo » Lipicanci na Univerzi

Lipicanci na Univerzi

05.06.2017

Spoštovani študenti,

ob zaključevanju študijskega leta, v petek, 16. junija 2017, na Pedagoško raziskovalnem centru za konjerejo Krumperk, ki deluje v okviru Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani, ponovno pripravljamo zdaj že šesto tradicionalno prireditev Lipicanci na Univerzi.

Tudi letošnje leto se bo predstavilo preko 30 konjev in 50 nastopajočih. S prireditvijo želimo javnosti predstaviti delovanje našega centra, vključno s klasično šolo jahanja in s tem prispevati tudi k prepoznavnosti ter promociji lipicanskega konja.

V pozno popoldanskem delu, ob 19.30, se bo pričel uradni večerni program prireditve Lipicanci na Univerzi. Prireditev poteka v okviru programa ob 70 letnici Biotehniške fakultete UL pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Po pozdravnem nagovoru, bo sledil pester jahalno kulturni program. Povezali ga bomo v zgodbo o Lipicancih, ki so, kot je zapisal Edvard Kocbek: belo – črni burkeži, dvorni šaljivci njenega veličanstva, slovenske zgodovine.

Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili: vaši kolegi študentje, ki so tekom leta pridno trenirali in se urili v veščinah jahanja, promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, mala šola jahanja s ‘pipicanci’, konjeniška enota slovenske policije in ostali gosti. S posebno točko visoke šole jahanja, pa se nam bo predstavila tudi Kobilarna Lipica.

Obiščite nas ter sami doživite raziskovalno in pedagoško delo z lipicanskimi konji na naši fakulteti.

Več o dogodku si lahko preberete naši Facebook strani, kjer najdete nekaj utrinkov tudi iz dogodkov preteklih let.

Vljudno vabljeni!

 

doc. dr. Jaka Žgajnar, Vodja PRC za konjerejo Krumperk

prof. dr. Peter Dovč, Prodekan za področje zootehnike

prof. dr. Miha Humar, Dekan Biotehniške fakultete


Publish your comment:


Twitter: efljubljana