EF » EFnet » Napovedujemo » Poletna šola 4 x 4

Poletna šola 4 x 4

26.06.2017

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju s Svetom za umetnost Univerze v Ljubljani prvič organizira 1-tedensko poletno šolo, ki ponuja multidisciplinarne vsebine z različnih področij likovnega izraza in vizualnih komunikacij. Potekala bo od 3. do 7. julija 2017.

Poletna šola 4 x 4 bo zajemala risanje, slikanje, ilustracijo, grafično oblikovanje, tipografijo in fotografijo. Namenjena je študentom, zaposlenim in upokojencem, ki se želijo prvič seznaniti z omenjenimi veščinami ali nadgraditi že pridobljena znanja na teh področjih.

Materiali in orodja bodo na voljo, udeleženci pa so vabljeni, da s seboj prinesejo tudi svoje najljubše pripomočke.

KOTIZACIJA

  • 50 € študenti in samozaposleni v kulturi;
  • 60 € fizične osebe;
  • 15 € enodnevna udeležba.

PRIJAVA

Preko spletnega obrazca na povezavi tukaj.

 

URNIK

PONEDELJEK, 3. 7.

9.00 – 12.00
Risanje človeške figure po modelu
Mentor: prof. Milan Erič
Tema: Spoznavanje osnovnih risarskih postopkov pri risanju figure (razmerja, prostor, perspektiva, kompozicija) in nadgradnja prostorskih učinkov (svetloba, senca, ton).
Orodja: svinčnik, oglje, tuš, čopiči (tanki in debeli), radirka.

13.00 – 17.00
Ilustriranje osebne zgodbe
Mentorica: doc. Suzana Bricelj
Tema: Vloga ilustracije je lahko dokumentarna, referenčna, informativna; lahko komentira, pripoveduje ali prepričuje, prav v vsakem primeru pa osvetljuje obravnavano temo. V sklopu delavnice bomo na podlagi osebne zgodbe najprej zapisali zgodbo, jo komentirali in nato ilustrirali.
Orodja: svinčniki, čopiči, akvareli, flomastri, lepilo, časopisi (in drugi materiali za izrezovanje), škarje, olfa-nož, podlaga za rezanje, ravnilo, akvarelni papir, šeleshamer.

 

TOREK, 4. 7.

9.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00
Oblikovanje javnega prostora v okolici stavbe ALUO na Dolenjski
Mentor: prof. Eduard Čehovin
Tema: Grafično oblikovanje v javnem prostoru zajema številne oblikovalske discipline, vključno z grafičnim, arhitekturnim, notranjim, krajinskim in industrijskim oblikovanjem, ki se ukvarjajo z vizualnimi vidiki okolja, povezovanja identitet in ustvarjanja idej oblikovalskih izkušenj, s poudarkom na povezovanju ljudi in trajnostnem razvoju.
Orodja: udeleženci lahko s seboj prinesejo prenosnike z Adobe programom, ostali bodo uporabljali šolske računalnike; mobilni telefon z USB ključkom/kablom za povezavo z računalnikom.

 

SREDA, 5. 7.

9.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00
Tipografija, črke v sistemu
Mentorja: izr. prof. Domen Fras, doc. Miran Šantič
Tema: Pomen črkovnih sistemov in moč tiskane besede, najbolj razširjenega načina za ohranjanje znanja in sporočanje idej. Delavnica prakticira snovanje osnovnih črkovnih gradnikov v učinkovito orodje za reprodukcijo besed.
Orodja: svinčnik, debeli in tanek vodoodporni črn flumaster, korekturno sredstvo, škarje, tapetni nož, podlaga za rezanje, lepilni trak, ravnilo, temna tempera, širok trši čopič.

 

ČETRTEK, 6. 7.

9.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00
Svetlopis-camera obscura
Mentor: doc. Peter Koštrun
Tema: Avtoportret-portret in manipulacija v fotografiji. Svetloba predstavlja temelj življenja in kot taka tudi v fotografiji omogoča zapisovanje podob. Svetlopis, kot radi imenujemo fotografijo, se rodi kot naraven pojav pri opazovanju že tisočletja.
Orodja: udeležence prosimo, da prinesejo svetlotesno pločevinko s pokrovom, maksimalne velikosti 15 × 15 (npr. kovinska posoda za piškote, kovinske škatle kave Illy ipd.).
Opomba: Če bo udeležencev več kot 20, bo potrebna sprememba programa zaradi prostorske stiske.

 

PETEK, 7. 7.

9.00 – 12.00
Zaključevanje projektov, posvetovanje z mentorji.
13.00 – 17.00
Postavljanje zaključne razstave udeležencev.
18.00
Zaključno druženje, razstava se odpre za javnost. Podelitev diplom.

 

 

Oblikovanje naslovnice: Marin Mestrovic; foto: Teja Gerkman

Publish your comment:


Twitter: efljubljana