EF » EFnet » Napovedujemo » Danes je tvoja priložnost, da nekomu morda rešiš življenje!

Danes je tvoja priložnost, da nekomu morda rešiš življenje!

27.10.2017

Bolniki s težkimi oblikami krvnih rakov kot so akutne levkemije, med njimi tudi mladostniki, potrebujejo presaditev krvotvornih matičnih celic (KMC). Za številne je to edina možnost preživetja –zanje je v registru potencialnih darovalcev KMC potrebno najti osebo z ustreznim tipom KMC. Morda si ta oseba ravno ti, pa te na seznamu še ni. DAJ SE NA SEZNAM!

VPIS v register darovalcev krvotvornih matičnih celic Slovenija Donor

KDAJ:    v četrtek, 9.novembra,  7.30 h – 14h

KJE:        Ekonomska fakulteta, avla v pritličju

KDO:     zdravi mladi od 18 do 45 let

Pomembno: 1 uro pred odvzemom vzorca sline odsvetujemo zaužitje hrane, predvsem mesa.

INFO:     http://www.dajsenaseznam.si/    FB Daj se na seznam     #DajSeNaSeznam.

Možnost ujemanja KMC med potencialnim darovalcem in bolnikom je majhna, zato je potrebno čim več potencialnih darovalcev KMC v registru Slovenija Donor. Za vpis v register preprosto oddaš vzorec sline. Postopek darovanja je za darovalca varen in poteka ambulantno iz krvi.

#DajSeNaSeznam je akcija, s katero Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, ter Zavod za transfuzijsko medicino (ZTM) Slovenije, nagovarjata mlajše generacije k vpisu v register potencialnih darovalcev KMC. Vse podrobnosti o vpisu, lokacijah vpisa, postopku darovanja in akciji sami najdeš na www.dajsenaseznam  ali na FB Daj se na seznam ali preko #DajSeNaSeznam. Lahko pa jih tudi kar kontaktiraš in razbliniš svoje dvome, strahove in morda celo predsodke o darovanju KMC. Ker danes je to povsem preprosto: za vpis oddaš vzorec svoje sline, ki jo na ZTM nato tipizirajo, in v primeru, da te nekoč potrebujejo kot darovalca, sledi tvoja potrditev, priprava ter ambulantni odvzem iz krvi.  
Na ŠOU v Ljubljani akcijo odločno podpirajo. Sprejeli so jo za svojo družbeno odgovorno kampanjo tega leta. Radi pomagajo in k tem spodbujajo tudi vas. Zato vas pozivajo, pridružite se pobudi in dajte se na seznam.
 
bilboard_jpg – kopija (2)

Image gallery:

Publish your comment:


Twitter: efljubljana