EF » EFnet » Napovedujemo » Nevarna vprašanja: zakaj je akademska svoboda pomembna

Nevarna vprašanja: zakaj je akademska svoboda pomembna

25.04.2018

Je nekatere stvari prenevarno vprašati? Kaj se zgodi akademikom in akademičarkam ter študentom in študentkam, ki si upajo postaviti nevarna vprašanja? Kako lahko vi pripomorete h krepitvi univerzitetnih vrednot in akademske svobode?

O tem bomo razpravljali na posebnem dogodku, ki se bo 13. 6. 2018 odvijal na Fakulteti za družbene vede. Dogodek bo izpeljan pod okriljem projekta Academic Refuge, ki si prizadeva izboljšati vključevanje študentov migrantov, študentk migrantk in ogroženih akademikov ter akademičark na evropske univerze. Prizadeva pa si tudi za promocijo akademske svobode, akademskih vrednot in avtonomije. Skupaj s študenti in študentkami z izkušnjo migracije in ogroženimi akademiki oz. akademičarkami ter ostalimi govorci in govorkami iz širše evropske regije bomo skušali premisliti vlogo univerz, nevladnih in vladnih organizacij pri spopadanju s problemom akademske svobode in vključevanja migrantov in migrantk ter ogroženih akademikov in akademičark v univerzitetni prostor.

Prosimo, da se na dogodke prijavite do 14. 5. 2018 na TEJ POVEZAVI. Za dodatne informacije kontaktirajte dr. Andrejo Vezovnik: andreja.vezovnik@fdv.uni-lj.si

Več o vsebini in program dogodka, na spodnji povezavi

Za ogled programa in več informacij o dogodku, kliknite na spodnji povezavi:

Final programme Dangerous questions 13-6-2018

Invitation – Dangerous Questions event 13-06-2018


Publish your comment: