EF » EFnet » Napovedujemo » Naše nove študentke in študentje, dobrodošli!

Naše nove študentke in študentje, dobrodošli!

14.09.2018

Dragi bruci,

vstopili smo v novo študijsko leto in prav je, da se veselite svojih novih izzivov in priložnosti, ki vam jih prinaša študij. Za vas se je začelo študentsko življenje in veseli nas, da ste ta korak naredili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na fakulteti smo za vas pripravili sprejem v ponedeljek, 1. oktobra 2018 v Veliki dvorani in Lila dvorani na Ekonomski fakulteti:

  • za študente študijskega programa UPEŠ (slovenska izvedba) ob 9. uri v Veliki dvorani,
  • za študente študijskega programa UPEŠ (angleška izvedba) ob 9. uri v Lila dvorani,
  • za študente študijskega programa VPŠ ob 11.30 v Veliki dvorani.

Po uvodnem sprejemu in krajši predstavitvi fakultete smo vas razdelili v manjše skupine, kjer smo vam predstavili študij in delo na naši fakulteti. Po predstavitvah je sledil še voden ogled fakultete, saj želimo, da se boste že v prvih dneh znašli v fakultetnih prostorih.

V ponedeljek, 1. oktobra, je sledila še prireditev Pozdrav brucem 2018. Družabni del se je začel ob 16. uri, uradni pa ob 17. uri pred Univerzo v Ljubljani na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V prvem tednu se boste med 1. in 5. oktobrom spoznali tudi z dejavnostmi, ki se odvijajo na fakulteti in univerzi ter društvi, ki delujejo pod okriljem fakultete. Vabimo vas, da se vpišete v fakultetno knjižnico, se pridružite svoji najljubši športni dejavnosti in postanete del katerega izmed društev in tako razvijete svoje veščine in potencial tudi izven študija.

Ugodnosti

1. Priročnik EFektiven bruc

Priročnik EFektiven bruc, ki vsebuje številne uporabne informacije za vaše prve študentske trenutke na Ekonomski fakulteti, vas čaka tudi na tej povezavi.

2. Študentske izkaznice

Prejeli boste tudi študentske izkaznice, ki so trenutno še v izdelavi, zato vas bo na Študent-netu v kratkem čakalo obvestilo, kje in kdaj jih boste prevzeli.

3. Aktivacija digitalne identitete UL

Vašo digitalno identiteto na UL predstavljata vaše uporabniško ime in vaše geslo. Uporabniška imena imajo obliko e-naslova (npr. jn1234@student.uni-lj.si). Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na portalu UL, na tej povezavi. Digitalno identiteto potrebujte za dostop do računalnikov v knjižnici, dostop do storitev Eduroam, itd.

4. Učbeniki

Ugodnosti ob nakupu paketov študijskih gradiv si oglejte tukaj.

5. Športna vzgoja

Vpisi v vadbene skupine bodo potekali na Ekonomski fakulteti, v preddverju med Veliko in Malo, od 1. do 5. oktobra 2018 med 10. in 13. uro. Z vadbo, ki je obvezna za študente 1. letnika (oba semestra), začnemo 8. oktobra. Vse aktivnosti razen golfa in jahanja, so za bruce brezplačne.

Na šestih lokacijah boste lahko izbirali med 15 različnimi športnimi aktivnostmi: aerobika Keep Fit, aerobika TNZ, badminton, družabni ples, fitnes, golf, jahanje, joga, košarka, nogomet, odbojka, osnove boksa, pilates, streching, tenis.

6. Mednarodna študentska izkaznica

V sodelovanju z ISIC Slovenia smo posebej za nove študente omogočili pridobitev mednarodne študentske izkaznice ISIC, ki vam prinaša kup ugodnosti po vsej Sloveniji in po svetu. Mednarodno študentsko izkaznico ISIC lahko uporabljate za koriščenje popustov in ugodnosti v kategorijah storitev, hrane, potovanj, zabave, zdravja in lepote v Sloveniji ter po svetu pa tudi za vožnjo z različnimi prevozniki po vsej Sloveniji (medkrajevni avtobusi, vlaki, mestni avtobusi v Ljubljani ali Mariboru, sistem javnih koles v Celju in Laškem). Za pridobitev brezplačne izkaznice se lahko oglasite na njihovi stojnici v prvem tednu oktobra med Veliko in Malo dvorano od 1. do 2. oktobra 2018, med 8. in 14. uro. Lahko izpolnite tudi obrazec.

Urniki

Oglej si urniki za predmete zimskega semestra 

urnik2

Dogajanje

Poleg uradnega sprejema brucev na Ekonomski fakulteti ter pozdrava brucev na Univerzi v Ljubljani smo za vse študente pripravili tudi predstavitev dejavnosti, ki se odvijajo na fakulteti in univerzi ter društev, ki delujejo pod okriljem fakultete. Vabimo vas, da se pridružite kateremu izmed društev že ob vstopu na fakulteto in pričnete z razvojem svojih potencialov tudi izven študijske dejavnosti. V preddverju med Veliko in Malo dvorano bodo z vami:

Študentski svet Ekonomske fakultete (med 1. do 5. oktobrom)

Centralna ekonomska knjižnica (med 1. in 3. oktobrom, med 8.30 in 14. uro)

  • Hiter vpis v knjižnico, da se izognete čakanju pred izposojevalnim pultom
  • Odgovori na večino vaših vprašanj
  • Pripomoček za vroče študijske dni
  • Prodaja paketov študijskih gradiv za bruce

Športna vzgoja (med 1. in 5. oktobrom, med 10. in 13. uro)

Karierni center Ekonomske fakultete (Dan odprtih vrat bo potekal v četrtek, 4. oktobra 2018, med 10. in 12. uro v P-130) Zaposleni na CERŠ-u vas bodo vodili skozi postopek registracije v portal Centra za svetovanje in razvoj študentom, s katero se vam bo odprla pot do obštudijskih dejavnosti in obvestil.

Med 2. in 3. oktobrom bodo z vami tudi:

Management Group

Društvo študentk poslovnih ved

Društvo študentov računovodstva in revizije (DŠRR)

Mladi projektni managerji (MPM)

 


Image gallery:

Publish your comment: