EF » EFnet » Napovedujemo » Spoznajte EIT skupnost

Spoznajte EIT skupnost

24.10.2018

Vljudno vabljeni na dogodek Spoznajte EIT Skupnosti, v petek, 26. oktobra 2018, ob 12. uri v Hotelu Vander. Na dogodku se bo slovenski javnosti predstavil European Institute of Innovation and Technology (EIT).

Namen EIT je negovati podjetniške talente in podpirati nove inovativne ideje, spodbujati sodelovanje in povezovanje vodilnih na področju visokega šolstva, raziskav ter poslovnega okolja. Rezultati povezovanja so dinamične, čezmejne skupnosti, skupnosti znanja in inovacij KIC (Knowledge & Innovation Community). KIC pospešujeje inovacije in podpira ustvarjanje optimalnega okolja zanja na šestih konkretnih družbenih izzivih:

  • Climate – KIC: za izzive prilagajanja podnebnim spremembam in njihovo blažitev.
  • EIT Digital: za spodbujanje digitalne preobrazbe Evrope.
  • InnoEnergy: za spodbujanje trajnostne energije.
  • EIT Health: za izboljšanje kakovosti življenja evropskih državljanov ter vzdržnost sistemov zdravstvenega in socialnega varstva.
  • EIT Raw Materials: za zagotavljanje dostopnosti, razpoložljivosti in trajnostne rabe surovin za gospodarstvo in državljane.
  • EIT Food: za prevzemanje vodilne vloge Evrope v svetovni revoluciji v zvezi s prehranskimi inovacijami in proizvodnjo hrane.

Inovacije so generator napredka družbe, zato želimo deliti dobre prakse EIT skupnosti znanja in inovacij, njihove aktivnosti pa prenesti tudi v Slovenijo.  Vabimo vas, da se nam pridružite in izkoristite to izvrstno priložnost za mreženje ter možnega sodelovanja z EIT in KIC-i.

Bodite del tematskih pogovorov, spoznajte potencialne partnerje, identificirajte priložnosti in ideje za naslednji korak v razvoju. V slikovitem starem mestnem jedru Ljubljane ob zanimivem programu popestrila tudi vrhunska pogostitev v odlični družbi.

Program bo potekal v angleščini. Za registracijo in več informacij, kliknite tukaj.

Veselimo se srečanja z vami.

eit_link_invitation


Publish your comment: