EF » EFnet » Napovedujemo » 5. Akademija javnega sektorja

5. Akademija javnega sektorja

20.02.2019

Svetovalno-izobraževalni center Fakultete za upravo in Fakulteta za upravo 20. marca 2019 organizirata že 5. Akademijo javnega sektorja. Akademija javnega sektorja v ospredje postavlja aktualno tematiko oziroma izzive na določenem vsebinskem področju javnega sektorja, njen namen pa tudi je, da med udeleženci krepi povezovanje in mreženje ter spodbuja sodelovanje pri iskanju skupnih rešitev in priložnosti za sodelovanje.

Nosilna tema letošnje akademije je »(Pozitivni) šok z javno upravo«. Tematika je provokativna, a odpira vrsto različnih in pomembnih vprašanj. Notranja (zaposleni) in zunanja javnost imata v stiku z javno upravo različne izkušnje. Nekatere so pozitivne, druge malo manj. Akademija zato naslavlja teme, ki se dotikajo delovnih pogojev v javni upravi, kakovosti dela javnih uslužbencev ter različnih vrst ekonomskih (pozitivnih) šokov do javnih uslužbencev (plače, nagrajevanje). Posveča se tudi vprašanju, kakšne izkušnje imajo z javno upravo različni akterji, med katerimi izpostavljamo zlasti gospodarstvo. Javna uprava in gospodarstvo morata sodelovati in zato je pomembno, da spregovorimo o odnosu javne uprave in javnih uslužbencev do zunanje javnosti. Ker se zavedamo, da smernice razvoja javne uprave vzpostavlja in kreira tudi politika (pogosto javni uslužbenci to začutijo v obliki višjih ali nižjih plač, novih predpisov in usmeritev itd.), izpostavljamo tudi vsebino povezanosti celotnega sistema (politika, javna uprava, podjetja, državljani) za boljšo javno upravo. Pomembno je, da spregovorimo o tem, kje in zakaj nastajajo pozitivni in negativni vidiki (šoki) v javni upravi.

V program smo vključili izjemne goste z različnih strokovnih področij ter tako zagotovili na eni strani vsebinsko pestrost programa in na drugi strani interdisciplinarne poglede na izpostavljene probleme oziroma obravnavano področje. Naši gostje kot pomembni strokovnjaki in odločevalci kreirajo uspešnost in učinkovitost organizacij v javnem in zasebnem sektorju.

Letošnja akademija poteka v okviru dogodkov 100-letnice Univerze v Ljubljani in počaščeni smo, da je bila izbrana med tiste dogodke, ki predstavljajo poseben pomen tudi za Univerzo v Ljubljani.

Udeležba na akademiji je brezplačna, potrebna pa je prijava.

Več informacij o 5. Akademiji javnega sektorja je na voljo na spletni strani Svetovalno-izobraževalnega centra Fakultete za upravo.

Vljudno vabljeni tudi k ogledu nekaj utrinkov 4. AJS.

unnamed

Svetovalno-izobraževalni center
Consulting & Training Centre


Image gallery:

Publish your comment: