EF » EFnet » Napovedujemo » Kako obvladati psihične obremenitve, povezane z delom

Kako obvladati psihične obremenitve, povezane z delom

20.02.2019

Vabljeni na predavanje Kako obvladati psihične obremenitve, povezane z delom, ki bo potekalo v torek, 12. marca 2019, ob 14. uri.

Delovno okolje, v katerem zaposleni preživimo pomemben del svojega življenja, je pogosto vir zadovoljstva in številnih potrditev, hkrati pa tudi vir pomembnih obremenitev. V predavanju se bomo posvetili obvladovanju psihičnih obremenitev, povezanih z delom. Usmerili se bomo na dva ključna koraka:

  • prepoznavanje psihičnih obremenitev in
  • iskanje ustreznih načinov spoprijemanja z njimi.

Dr. Špela Hvalec, specialistka klinične psihologije in vedenjsko-kognitivna psihoterapevtka, je zaposlena v Psihiatrični bolnišnici v Idriji kot vodja psihološke službe. Pri svojem hospitalnem in ambulantnem delu se najpogosteje srečuje z ljudmi, ki imajo težave z anksioznostjo in depresivnimi motnjami, kot vodja ekipe prve psihološke pomoči pa nudi pomoč v kriznih situacijah zaposlenim v PBI in drugih ustanovah na širšem območju Primorske. V Društvu za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije je bila nekaj let vodja izobraževanja, od leta 2017 pa je predsednica društva. Pogosto sodeluje kot predavateljica in vodja delavnic na različnih srečanjih tako za strokovno kot tudi splošno javnost; redno sodeluje z NIJZ Slovenije, Fakulteto za vede o zdravju Izola, Zbornico-Zvezo strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.


Publish your comment: