EF » EFnet » Napovedujemo » Vabljeni na konferenco Funding for European Defence Research & Technology

Vabljeni na konferenco Funding for European Defence Research & Technology

07.10.2019

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) in Ministrstvo za obrambo RS
vas vabita na dogodek za predstavitev sredstev EU za inovativne tehnologije in raziskave v obrambnem sektorju, ki bo 24. oktobra 2019 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana.

Cilj konference je predstaviti Evropski obrambni sklad, ki bo v naslednjem finančnem obdobju 2021-2027 so-financiral projekte na področju razvoja obrambnih tehnologij in raziskav v obrambi v znesku 500 milijonov eur na leto. Povabili smo govornika iz Evropske komisije (EC) in Evropske obrambne agencije (EDA), ki bosta predstavila različne priložnosti za visoko tehnološka podjetja in raziskovalce s področja obrambe. Prav tako smo povabili izkušenega projektnega vodjo, ki bo predstavil, kaj je potrebno za pripravo dobrega projekta, in kaj pomenijo t.i. disruptivne inovacije v obrambnem sektorju.

V okviru konference bomo organizirali tudi okroglo mizo s predstavniki ministrstev, Evropske komisije, Evropske obrambne agencije, raziskovalnega inštituta in podjetij na temo umestitve slovenskih obrambnih tehnologij in raziskav na evropski obrambni zemljevid z namenom, da se v Sloveniji čim bolje organiziramo in pripravimo na naslednjo finančno obdobje Evropskega obrambnega sklada (EDF) in kako čim bolje koristiti sredstva iz tega sklada.

Konferenca je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku. Za morebitna pojasnila v slovenščini bo na voljo organizator.

Prijave na konferenco zbiramo na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!


Publish your comment: