EF » EFnet » Napovedujemo » Kaj pa je tvoja zgodba?

Kaj pa je tvoja zgodba?

17.10.2019

Karierni centri Univerze v Ljubljani v četrtek, 24. oktobra 2019, prirejajo dogodek »Kaj pa je tvoja zgodba?«. Z njim želijo preseči stereotipe, predsodke, stigmo in druge oblike diskriminacije ter identificirati priložnosti, ki bodo prispevale k večjemu sprejemanju in razumevanju zgodb posameznikov, ki jih v različnih vlogah srečujemo na Univerzi v Ljubljani.

V okviru dogodka se lahko udeležite:

Okrogle mize na temo Spodbujanje pozitivne klime do oseb LGBTQ+ na Univerzi v Ljubljani: ob 15.00 do 16.30, Klubska soba, Ekonomska fakulteta UL

Prispevati želijo k večji ozaveščenosti zaposlenih, študentk in študentov, tutork in tutorjev, koordinatork in koordinatorjev tutorjev ter drugih udeležencev o pomenu ustvarjanja pozitivne klime do oseb LGBTQ+ v univerzitetnem okolju. Kakšno klimo do oseb LGBTQ+ vzpostavljamo na Univerzi v Ljubljani? Kako jo občutijo študentke, študentje in zaposleni? Govorili bomo o tem, kako ravnati pri reševanju zadreg in težav ter o tem, kako premagovati diskriminacijo zaradi spolne usmerjenosti, spolnega izraza in spolne identitete.

Žive knjižnice z naslovom Srečaj se z mano: od 16.00 do 19.00, Sejna soba Senata, Ekonomska fakulteta UL

Živa knjižnica nudi možnost, da se srečamo s posamezniki, ki se pri študiju soočajo z različnimi izzivi. Knjige niso povsem resnične knjige, ampak so osebe, ki so z občinstvom pripravljene deliti svojo življenjsko zgodbo. V živi knjižnici lahko srečamo študentko s posebnimi potrebami, študentko, ki je postala mama, študenta, ki je tujec, študentko s težavami v duševnem zdravju, študentko športnico in še mnoge druge.

Več informacij o dogodku

Dogodek je brezplačen, nanj pa je potrebna prijava.


Publish your comment: