EF » EFnet » Napovedujemo » Optimiziranje prehrane med delom in študijem

Optimiziranje prehrane med delom in študijem

08.11.2019

Za vse, ki vas zanima, kako učinkovito študirati in delati.

Da v Rim vodi več poti in iskanje prave poti za doseganje vaših ciljev pri študiju in delu zahteva upoštevanje več vidikov, individualni pristop in razbijanje mitov ter upoštevanje določenih fizioloških, genetskih in biokemijskih dejstev, bomo izvedeli na predavanju v četrtek, 21. novembra 2019, ob 14. uri v Lila dvorani na Ekonomski fakulteti.

Predavanje bo vodil mentor Fitnes zveze Slovenije, dr. Mark Budler.

Katere (ne) resnice in napotke bomo pojasnili na predavanju?

  • Nad maščobo z maščobami. Koristno ali nujno za izgubo odvečnih kilogramov?
  • Predispozicije za uspeh na rastlinski/veganski dieti.
  • Delno postenje: je zajtrk najpomembnejši obrok dneva?
  • LCHF-prehrana: kako jo ustrezno implementirati ob športnih dejavnostih?
  • 3 koraki do metabolne fleksibilnosti: kako se prehranjevati pestro, a pravilno?
  • Kardio ali HIIT: kaj je boljše? Vloga EPOC (Excess post-exercise oxygen consumption) učinka.
  • Kardio ali HIIT: na tešče, pred obrokom ali po obroku?
  • Vadba z utežmi in lastno težo: za mišičnjake ali vsakogar? Fiziološke in metabolne adaptacije.
  • Nizkokalorične diete, hormoni in metabolizem: zakaj so največji poraženci tisti, ki stradajo?
  • Ogljikovi hidrati pred in po vadbi: DA ali NE?
  • Miti in resnice o prehranskih dopolnilih pri rekreativnem športu.

Predavanje bo trajalo do 60 minut, nato bo na voljo čas za vsa vprašanja s področja vadbe, splošnega počutja, športa in prehrane.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v Lila dvorani. Prosimo za kratko prijavo na dogodek preko povezave https://www.1ka.si/a/237181.

Se vidimo v četrtek, 21. novembra 2019, ob 14. uri na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. 


Publish your comment: