EF » EFnet » Novice » EF pomaga

EF pomaga

17.03.2020

Vsi smo naenkrat postavljeni v zelo nenavaden položaj – v neke vrste novo družbeno realnost, ki je nismo vajeni. Povsem normalno je, da lahko to v nas vzbudi močna čustva in občutke, kot so anksioznost, občutek osamljenosti, paniko in podobno. Ker želimo, da bi bili pripravljeni na taka stanja in bi se znali bolje spopasti z razmerami, ki jih prinaša samoizolacija in COVID-19, smo za vas na tem mestu zbrali koristne prispevke oz. napotke, ki so vam lahko v pomoč.Skrbimo drug za drugega, četudi smo izolirani. Ne želimo, da kdorkoli ostane sam v stiski, ampak si medsebojno pomagamo.

Ekonomska fakulteta je tukaj zate.


POGOSTA VPRAŠANJA ŠTUDENTOV

Tukaj smo zate. Na spodnji povezavi najdete pogosta vprašanja, ki se pojavljajo v trenutnih razmerah in aktualne odgovore nanje. Odgovore bomo redno posodabljali glede na aktualne informacije.

Več >>


Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom

Na portalu eUprava do vloge za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka:
Dodatne informacije o solidarnostnem dodatku najdete na https://www.gov.si/zbirke/storitve/enkratni-solidarnostni-dodatek-studentom/

Pregled uporabnih informacij za študente v času epidemije

Zaradi trenutne pandemije koronavirusa se je naše vsakdanje življenje bistveno spremenilo. Brez skrbi, tu smo, da vam ponudimo nekaj koristnih informacij in vas podpremo.

V nadaljevanju smo zbrali nekaj idej in koristnih informacij, da se boste lažje prebili skozi ta čas in ga morda celo obrnili sebi v prid. Vsebina se navezuje predvsem na skrb za psihofizično počutje, potencialne vire finančne pomoči in možnosti za osebni in profesionalni razvoj.

Priporočamo vam redno spremljanje spletne strani in družbenih omrežij Kariernih centrov UL (Facebook in Instagram), saj tam sproti objavljamo aktualne informacije za vas.

Na spletni strani Univerze v Ljubljani pa lahko spremljate tudi druge aktualne informacije, povezane s koronavirusom in delovanjem Univerze v Ljubljani.

Več >>


ZOOM telovadba

ZOOM telovadbi se lahko pridružite od ponedeljka do petka ob 11. uri. Na telovadbo se lahko ob navedeni uri povežete na povezavi https://zoom.us/j/995515926.

Izvajali bomo vadbe Pilates, Bodyshape, Bodyart in Stretching.

Naj telesna aktivnost postane planirani del vašega dneva, saj telesna dejavnost pomembno zmanjšuje tveganje za virusno okužbo in zmanjšuje tesnobo.


Fizik dr. Matjaž Leskovar: Epidemije bi bilo lahko konec sredi aprila

Dr. Matjaž Leskovar z Odseka za reaktorsko tehniko Instituta Jožef Stefan je v Delu delil pozitivno napoved da bi bilo epidemije lahko konec že sredi aprila.

Več>>


Izvedli smo prvo ZOOM telovadbo

Izobraževalna enota za športno vzgojo je za zaposlene Ekonomske fakultete, pridružili pa so se nam tudi študenti in zaposleni iz drugih članic, pripravila odlično ZOOM telovadbo. Vodila jo je pred. Nina Jeram, prof. Vadba je vsebovala raztezne vaje, vaje za moč, vaje za ravnotežje ter koordinacijo.

Zaradi odličnih povratnih informacij, razmišljamo, da bi vadbo izvajali vsak dan. O tem vas bomo sproti obveščali.

Naj telesna aktivnost postane planirani del vašega dneva, saj telesna dejavnost pomembno zmanjšuje tveganje za virusno okužbo in zmanjšuje tesnobo.


Harvard Business Review odprl dostop do svojih prispevkov

Pomembno je, da v času koronavirusa ostajamo informirani o dogajanju. Eden od virov je lahko tudi Harvard Business Review, ki je odprl dostop do svojih prispevkov, povezanih s koronavirusom.

Več informacij>>


NIJZ: pomoč strokovnjakov s področja duševnega zdravja

Če se v času epidemije koronavirusa soočate z duševno stisko, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki bodo na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji.

Več informacij >>


Psihosocialna svetovalnica za študente

Strokovnjaki s Pedagoške fakultete UL študentkam in študentom ponujajo pomoč preko psihosocialne delavnice, kjer se lahko s strokovnjakom diskretno in zaupno pogovorite o občutkih, ki vas pestijo.

Več informacij >>


ANKETA – Online učenje

Varnost in dobro počutje vseh naših študentov je za nas izjemnega pomena. Da ostanemo sami le v fizičnem smislu, ne pa tudi online,  vas vabimo, da se nam oglasite z vašim mnenjem,  nam zaupate morebitne težave in seveda tudi  pohvale, s katerimi se soočate z online učenjem.

Če slučajno niste dodani v skupino in posledično nimate dostopa do online vsebin za posamezni predmet, nam prosim pišite na spodaj objavljene naslove, da vas dodamo v skupine.

Za vas smo še vedno dostopni na vseh e-naslovih sodelavcev Službe za študijske zadeve, ki so objavljeni tukaj.

Veseli bomo vašega mnenja, pa tudi pomagali nam boste, da procese še izboljšamo.

Hvala vam in ostanite zdravi!

Povejte nam svoje mnenje: http://raziskave.ef.uni-lj.si/EFpomaga

Odgovore na najpogostejša vprašanja bomo objavili na spletni strani fakultete pod EF pomaga, komunicirali jih bomo tudi na FB in IG Ekonomske fakultete.


Feeling Anxious about COVID-19?

Vabljeni k branju članka, ki ga je za Yale medicine napisala Colleen Moriarty
Več >>

b363ac0c-613a-44ca-afcb-3f24d9e9b24a_tcm990-380460_w1242_h699


Psihoterapevt dr. Gregor Žvelc o tem, kako preživeti epidemijo koronavirusa

Več>>
o_2573060_1024
Foto: Roman Šipić


Z gibanjem proti koronavirusu

Vabljeni k ogledu simpatičnih vadb, ki jih lahko izvajate sami doma in tako ostanete fit!

Active break – prvi del
Active break – drugi del
Active break – tretji del
Active break – četrti del

Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa

Biti fit in ustrezno telesno dejaven pomembno zmanjšuje tveganje za virusno okužbo in zmanjšuje tesnobo, ki jo lahko povzroči (samo)izolacija zaradi preprečitve širjenja virusa. Poleg tega telesna dejavnost zmanjšuje tudi vrsto drugih bolj dolgoročnih zdravstvenih tveganj, zato je za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja ključno…
Več>>

 

physiotherapy-weight-training-dumbbell-exercise-balls-39671


Intervju z dr. Kristjanom Musek Lešnikom

Vabljeni k ogledu intervjuja z dr. Kristjanom Musek Lešnikom, predstojnikom Centra za pozitivno psihologijo Univerze na Primorskem (v zvezi s čutenjem,  duševnostjo in anksioznostjo), objavljen na RTV SLO (TV SLOVENIJA 1, 16.03.2020, POROČILA OB PETIH, 17.32)

Več>>

20121025-00398591

Si prebral/-a zanimiv prispevek, ki ga še nismo objavili? Deli ga z nami preko naše Facebook ali Instagram strani, da ga lahko preberejo tudi drugi.


Image gallery:

Publish your comment: