EF » EFnet » Napovedujemo » Naše nove študentke in študentje, dobrodošli!

Naše nove študentke in študentje, dobrodošli!

15.09.2020

Drage brucke, dragi bruci,

začetek študijskega leta se nezadržno bliža in tega novega poglavja se veselimo skupaj z vami. Kmalu boste vstopili v študentsko življenje in veseli nas, da boste ta korak naredili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Seveda bo letos zaradi epidemije vse nekoliko drugače, kot smo bili navajeni, vendar ni razlogov za skrbi. Na Ekonomski fakulteti smo marca 2020 celoten študijski proces preselili v spletno okolje, zato so lahko študenti nemoteno nadaljevali s študijem. Zmogli so oni, zmogli boste vi in s skupnimi močmi nam bo uspelo!

Na Ekonomski fakulteti vas bomo sprejeli v četrtek, 1. oktobra 2020, in sicer:

  • študentke in študente študijskih programov UPEŠ (slovenska izvedba) in VPŠ pričakujemo ob 9. uri v živo po spletu. Povezavo do dogodka boste prejeli 15 minut pred vklopom v živo.
  • za študentke in študente študijskega programa UPEŠ (angleška izvedba) pripravljamo hibriden dogodek. V živo vas v Veliki dvorani pričakujemo ob 11.30, ostali pa boste dogajanje lahko spremljali prek spleta. Za dogodek v živo je potrebna predhodna prijava tukaj. Vsa potrebna navodila za spremljanje prek spleta boste prejeli na dan dogodka.

Po uvodnem delu za vas pripravljamo tudi predstavitev študija na naši fakulteti. Bruci študijskih programov UPEŠ (slovenska izvedba) in VPŠ boste delavnice spremljali v živo prek spleta, pri čemer boste razdeljeni v manjše skupine. Bruci študijskega programa UPEŠ (angleška izvedba) pa boste prav tako kot uvodni del spremljali delavnico v Veliki dvorani v živo, ostali pa prek prenosa po spletu. Na delavnicah bomo letos poudarek namenili študiju v spletnem okolju, pravilom, ki jih je pametno upoštevati tudi iz udobja domačega naslanjača, vaši digitalni identiteti in nasploh vsemu, kar se dogaja na fakulteti. Čeprav boste določeni študenti z nami virtualno, bomo prek spletnega klepeta odgovarjali na vsa vaša vprašanja, ki se vam bodo utrnila na vaš prvi študijski dan. Poskrbeli bomo, da bo nepozaben!

V prvih dveh tednih se boste med 1. in 2. oktobrom ter 5. in 6. oktobrom 2020 spoznali tudi z dejavnostmi, ki se odvijajo na fakulteti in univerzi ter društvi, ki delujejo pod okriljem fakultete. Vabimo vas, da se vpišete v fakultetno knjižnico, se pridružite svoji najljubši športni dejavnosti, se seznanite z delom kariernega centra in tako razvijete svoje veščine in potencial tudi izven študija.

Letošnji dogodek Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani se bo v luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa preselil na splet. Vzpostavili bodo posebno spletno stran in aplikacijo, kjer boste Univerzo v Ljubljani spoznali malce drugače. Spletna stran in aplikacija bosta začeli delovati predvidoma zadnji teden v septembru. Klepetalnice bodo delovale do konca oktobra, ostale vsebine bodo obiskovalcem na voljo skozi celotno študijsko leto.

 

POMEMBNE INFORMACIJE IN DOKUMENTI 

  • Študentska izkaznica 

Prejeli boste študentske izkaznice, ki so trenutno še v izdelavi, zato vas bo na Študent-netu v kratkem čakalo obvestilo, kje in kdaj jih boste lahko varno prevzeli.

  • Športna vzgoja

Za 1. letnike dodiplomskega študija je športna vzgoja obvezna. Letos bo potekala na tri načine: v telovadnicah, naravi in prek spletne platforme Zoom. Vpis v vadbene skupine bo potekal elektronsko, ker pa verjamemo, da splet ne more nadomestiti medsebojnega stika, se vam bodo učitelji športne vzgoje predstavili v živo in odgovarjali na vaša vprašanja. Spoznali jih boste lahko od četrtka, 1. oktobra, do petka, 2. oktobra 2020, med 10. in 13. uro, ob lepem vremenu v atriju fakultete, sicer pa v preddverju med Veliko in Malo dvorano. Vpis bo predvidoma potekal elektronsko, več informacij sledi.

CEK tudi letos bruce pričakuje na stojnici, kjer se lahko vpišete v knjižnico in tako izognete gneči. Izveste lahko vse o naših e-virih in izobraževanjih ter kupite paket študijskih gradiv. Obiščite nas med Malo in Veliko dvorano od 2. oktobra dalje pri ‘modrem sodu znanja’ (od 2. do 6. oktobra, med 9. in 12. uro). Večino informacij najdete tudi v eTutor*CEK.

Predstavitev knjižnice za bruce
7.10.2020 ob 13.uri https://ef-uni-lj.libcal.com/event/3588553
14.10.2020 ob 13. uri https://ef-uni-lj.libcal.com/event/3588554

Citiranje in navajanje virov po APA standardu

Karierni center EF vam pomaga pri študiju, načrtovanju kariere in osebnem razvoju, da si boste lažje utrli pot v poslovni svet.
Glavne aktivnosti:
- organizacija delavnic in izobraževalnih programov v sodelovanju s podjetji,
- organizacija dogodkov z namenom povezovanja s potencialnimi delodajalci,
- svetovanje in pomoč pri načrtovanju poklicne poti,
- obveščanje o prostih delovnih mestih.

Karierni center vsako leto organizira tudi karierni sejem Delo mene išče, kjer imate priložnost osebno spoznati predstavnike podjetij. Glede na trenutno situacijo bo karierni sejem v študijskem letu 2020/2021 potekal ONLINE.

  • Urniki

Urniki za vse predmete zimskega semestra študijskega leta 2020/21 so objavljeni na Študent-netu. Za prijavo potrebujete vašo digitalno identiteto.

  • Digitalna identiteta

Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na portalu UL.

  • Priročnik EFektiven bruc

Tudi letos za vas zbiramo najpomembnejše informacije o študiju na EF na enem mestu. Priročnik bo na voljo v drugi polovici septembra. Objavljen bo na tej spletni strani, prejeli pa ga boste tudi na svoj e-naslov.

  • Spoznavne aktivnosti 

V prvih tednih oktobra bodo za vas organizirane tudi spoznavne aktivnosti v obliki obveznih delavnic. Cilj delavnic je, da skozi zanimive aktivnosti bolje spoznate svoje kolege in kolegice, ob enem pa še kaj novega izveste. Urnik delavnic bo objavljen na Študent-netu, kaj več pa boste izvedeli v četrtek na spoznavnem dnevu.

  • Bruci EF 2020/2021 – uradna skupina na Facebooku 

Vabljeni tudi v uradno skupino za študijsko leto 2020/2021, ki jo je Študentski svet ustvaril za vas z namenom lažjega začetka študija in študentskega življenja na naši fakulteti.

Več informacij o novem študijskem letu bo znanih v prihodnjih dneh, zato nas spremljaj tudi na  naših družbenih omrežjih – Facebooku in Instagramu.

Obveščamo vas še, da na fakulteti dosledno upoštevamo preventivne ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS z namenom preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Zaščitimo sebe in našo akademsko skupnost, zato vas prosimo, da se držite navodil in priporočil.


Publish your comment: