EF » EFnet » Napovedujemo » Ekonomija za radovedne – spoznaj jo na zabaven način

Ekonomija za radovedne – spoznaj jo na zabaven način

19.11.2020

Ob Evropski noči raziskovalcev vas Ekonomska fakulteta vabi na Zoom dogodek Ekonomija za radovedne – spoznaj jo na zabaven način. Presenetili vas bomo z vsebinami, ki jih raziskujemo, pomagali vam bomo osvojiti nova znanja, z vašo pomočjo pa bomo odgovorili tudi na kakšno zanimivo vprašanje.

KDAJ: petek, 27. novembra 2020 ob 15. uri
KJE? Na Zoomu!
PRIJAVA: https://uni-lj-si.zoom.us/meeting/register/

Predstavila se nam bosta dva raziskovalca.

Prof. dr. Aljoša Valentinčič bo skupaj z vami ugotavljal Kaj imata nevroznanost in ekonomija skupnega. Predstavil bo nevroekonomijo, ki med sabo povezuje ekonomska spoznanja in pa spoznanja, ki nam jih nudijo druge vede: nevroznanost, psihologija, kognitivna znanost … zato, da bi lahko bolje razumeli, kako se ljudje v posameznih ekonomskih dilemah dejansko odločajo.
Nadaljevali bomo s predstavitvijo dr. Darije Aleksić, ki nam bo odgovorila na vprašanje: Smo ekonomija ljudje? Pogovarjali se bomo o tem, da ekonomija niso le številke, ampak so na tem področju zelo pomembni predvsem ljudje, ki te številke in odnose med sabo, med skupinami in institucijami v nekem okolju ustvarjajo. Dijaki bodo dobili vpogled v model People Planet Profit.

V tej šolski uri bomo predstavili še tri dvominutne videe, v katerih na poljuden način predstavljamo tri nagrajene raziskovalne projekte Ekonomske fakultete.

Na Zoom povezavi vas pričakujemo v petek, 27. novembra 2020 ob 15. uri. Prijavi se s klikom na spodnjo povezavo.

https://uni-lj-si.zoom.us/meeting/register/

Dobrodošla, dobrodošel!

Email NOC-R 2020 (1) (1)

Publish your comment: