EF » EFnet » Napovedujemo » Ekonomska fakulteta vabi na polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

Ekonomska fakulteta vabi na polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

12.11.2020

Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 16. novembra 2020, ob 17.00 pridružite na polfinalu mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl. V polfinalu, ki ga organizira Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani, se bodo pomerile štiri ekipe iz Slovenije, Nemčije, Francije in ekipa Alumni programa poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke.  Dogodek bo potekal online, nanj pa se je treba registrirati preko povezave: https://bit.ly/3klhi7T.

Gre za prvo evropsko tekmovanje o etičnih dilemah, ki je nastalo na pobudo treh vodilnih evropskih univerz (Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Univerza Goethe, Frankfurt, Univerza Pariz Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke. Študenti se tekom tekmovanja učijo in vadijo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski državljani in državljani sveta. Etična vprašanja so študentom predstavljena v obliki posebnih študij primerov, ki se letos navezujejo na pandemijo COVID-19. Skupine študentov predstavijo svoje poglede na etične dileme v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov.

Na nacionalni ravni prvega evropskega tekmovanja European Ethics Bowl se je na izboru za predstavnika Slovenije potegovalo šest ekip, od tega pet iz Univerze v Ljubljani in ena ekipa iz Univerze v Mariboru. Na tekmovanju je ekipe ocenjevalo šest sodnikov iz institucij, ki so podpornice Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah. Slovenska zmagovalna ekipa študentov prihaja iz Fakultete za družbene vede in bo Slovenijo zastopala v ponedeljkovem polfinalu tekmovanja.

Več o tekmovanju European Ethics Bowl: https://europeanethicsbowl.eu/.


Publish your comment: