EF » EFnet » Napovedujemo » Zaplavajte na valovih motivacije in pozitivnih misli z olimpijsko podprvakinjo Saro Isaković

Zaplavajte na valovih motivacije in pozitivnih misli z olimpijsko podprvakinjo Saro Isaković

13.11.2020

Draga študentka, dragi študent,

na fakulteti si želimo, da bi v teh tednih ohranili zdravje, optimizem, dobre misli, in s tem tudi moč, da bi lažje nadaljevali svojo študijsko pot.

Zato smo za vas pripravili nekaj čudovitega – predavanje Sare Isaković, izjemne osebe, TEDx govornice, dobitnice srebrne medalje v plavanju na olimpijskih igrah 2008, ki s svojimi bogatimi izkušnjami iz sveta športa ter študija in raziskovanja na področju psihologije in nevrologije ve, kako iz sebe potegniti maksimalni potencial.

Samo z vami, našimi študenti, se bo pogovarjala o tem, Kako z bolj zdravimi mislimi do večje motivacije in samozavesti? Njeno ekskluzivno predavanje bo potekalo v ponedeljek, 16. novembra 2020, od 8.30 do 10. ure, prek platforme Zoom (povezavo boste prejeli po prijavi). Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku (naslov v angleščini: How to use positive thoughts to motivate yourself and be more confident?).

Na predavanje se je treba prijaviti na povezavi: http://raziskave.ef.uni-lj.si/a/986&language=2. Pohitite, število mest je omejeno! Zavedamo se, da imate študenti različne urnike, zato se prijavite na predavanje, če vam to dovoljujejo vaše študijske obveznosti.

Sara se bo na predavanju osredotočila na naslednje vsebine:

  • Kako se obnaša naš um v neznanih, neudobnih situacijah? Zakaj tako hitro pride do samosabotaže?
  • Kako ozavestiti misli in se manj vpletati vanje?
  • Kako z bolj produktivnimi mislimi/besedami aktiviramo motivacijo (vsakdanjo in dolgoročno)?
  • Kako s prijaznim samopogovorom krepimo samozavest in vero vase? Kako razmišljati o izzivih, se z njimi soočati in ohranjati samozavest?

Verjamemo, da bo vaše srečanje s Saro zelo inspirativno, da bo to izkušnja, ki je ne boste prav zlahka pozabili.  Sara bo z veseljem odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Predavanje bo potekalo v slovenskem jeziku.

 

Kako smo prišli do zamisli za to srečanje?

V oktobru smo na Ekonomski fakulteti polni optimizma vstopili v novo študijsko leto. Prizadevali smo si, da bi se študentke in študenti med seboj srečali, se zapletli v tisoč in en klepet v živo, kot je bilo to prej mogoče, in se na ta način spoznali med seboj, spoznali tudi profesorice in profesorje, ki bodo z vami v naslednjih letih študijskega popotovanja. Bruci so začeli s študijem v predavalnicah, nekaj magistrskih programskih skupin se je še uspelo srečati v atriju EF, potem pa smo morali sredi preteklega meseca študijske obveznosti za vse študente preselili na splet, saj nam epidemiološka situacija drugega žal ni dovoljevala.

Želimo še naprej skrbeti za vas in želimo, da se počutite dobro, da ste povezani s svojimi sošolci, profesorji in fakulteto. Predavanje Sare Isaković bo v vas zbudilo razmislek o vašem počutju, vaših številnih sposobnostih in vam ponudilo možnosti, da iz sebe potegnete najboljše.

Kdo je Sara Isaković?

Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ki so predstavljale vrhunec njene športne kariere. Poleg športa je danes, šest let po zaključku kariere, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov (kar raziskuje pri ameriških marincih in olimpijskih športnikih), dela pa tudi na področju t. i. performance psihologije (psihologija optimalnega nastopanja). Po končani diplomi iz univerze Berkeley in magisterija v San Diegu, se je Sara začela ukvarjati s športniki, piloti, glasbeniki in poslovneži, katerim pomaga do optimalnega nastopa v stresnih situacijah. Sara se zavzema za zdrav način življenja ter promovira mentalni in fizični fitnes za dobro počutje ter odpornost v današnjem hitrem in napornem tempu življenja. Pred kratkim je postala certificirani praktik hipnoze pri dr. Šinigoju in prof. dr. Pajntarju iz Društva za medicinsko hipnozo Slovenije.


Publish your comment: