EF » EFnet » EFnews » ConnectAI Talk: Onkraj tehnologij umetne inteligence

ConnectAI Talk: Onkraj tehnologij umetne inteligence

29.09.2021

V sredo, 22. septembra 2021, je Center poslovne odličnosti Ekonomske Fakultete (CPOEF) organiziral interaktivno online diskusijo, prvo v seriji dogodkov »ConnectAI Talk«, z naslovom Onkraj tehnologij umetne inteligence. V ospredje pogovora, ki ga je povezoval eden izmed najvidnejših ameriških strategov Mark Minevich, je bila postavljena umetna inteligenca. Ugledni gostje so predstavili njene največje vrednosti, raziskave ter naložbene politike, ki podpirajo njeno izvajanje. Osvetljeni so bili trenutno stanje, implementacija različnih tehnologij kot podpora poslovnemu odločanju, dobre mednarodne prakse in vidik regulativ.

Dr. John Davies (BT Group) je predstavil ključne tehnološke trende na tem področju ter ilustriral prednosti umetne inteligence skozi študije primerov. Prav tako je izpostavil pomen njenih mnogih omejitev. Sledila je predstavitev dr. Katie Walsh (Levi Strauss & Co), ki je osvetlila aspekt mentorstva ter pomen vpeljave umetne inteligence znotraj strategij organizacij, pri čemer slednje sočasno ne smejo pozabiti na odgovorno in etično ravnanje. Dr. Marko Grobelnik (Mednarodno raziskovalno središče za umetno inteligenco pod pokroviteljstvom UNESCO) je kot zadnji govorec v zaključku orisal koncept t. i. holistične umetne inteligence in izpostavil velik razkorak, ki ga je danes mogoče opaziti med oblikovalci politik na eni strani ter umetno inteligenco na drugi.

Glede na slišano lahko povzamemo, da umetna inteligenca nedvomno postaja ena izmed tehnologij, ki bodo močno zaznamovale prihodnost, saj postaja vse pomembnejša strateška komponenta znotraj podjetij in organizacij. V zadnjih letih je dosegla enormen napredek in pridobila še večji vpogled v podatke kot kdaj koli prej. Kljub velikemu potencialu in ključni vlogi na področju digitalne preobrazbe pa ne smemo pozabiti na vse njene omejitve, pri čemer pomembno vlogo igrajo oblikovalci politik in pravilno zastavljene strategije.

Vse, ki se diskusije niste mogli udeležiti, vabimo, da si jo ogledate tukaj.

Anja Puc, Efnews


Related news

Publish your comment: