EF » EFnet » Novice » Predavanje gosta iz prakse pri predmetu Trženje v majhnih podjetji

Predavanje gosta iz prakse pri predmetu Trženje v majhnih podjetji

04.05.2021,

Pri podiplomskem predmetu Trženje v majhnih podjetjih, katerega nosilka je doc. dr. Mateja Bodlaj, je 21. aprila 2021 kot gost iz prakse sodeloval gospod Emil Marinšek, direktor podjetja Maremico. Podjetje ima dolgoletno tradicijo in je na svojem področju vodilno v Sloveniji, s svojimi izdelki pa je prisotno tudi na drugih evropskih trgih.

Gospod Emil Marinšek je v okviru svojega gostujočega predavanja izpostavil zanimiv primer trženja Boxspring postelj. Kot lastnik malega podjetja s sorazmerno majhnimi sredstvi za promocijo mora redno iskati inovativne načine trženja svojih izdelkov. Podjetje ima sicer že dve uveljavljeni blagovni znamki: vodne postelje Lectus (www.lectus.si) ter ležišča Leticia (www.leticia.si). V zadnjem desetletju so po vsej Evropi zelo priljubljene t.i. boxspring postelje. Gre za generičen naziv. Boxspring postelja je v osnovi oblazinjena postelja s škatlo spodaj (box) in vzmetnico zgoraj (spring). Podjetje se je odločilo, da registrira blagovno znamko (logotip) Boxspring ter  tudi ustrezno internetno domeno www.boxspring.si. To potezo je podjetje naredilo že pred leti, ko v Sloveniji Boxspring postelje še niso bile popularne. Danes na račun te preproste poteze pridobijo ogromno število strank brez vložka v trženje. Izraz Boxspring postelja se namreč mesečno na Googlu vtipka kar 4000x. Ker podjetje s svojo domeno www.boxspring.si zaseda prvo mesto, dobi na ta račun ogromno “brezplačnega” prometa na svojo spletno stran.

Poleg omenjenega primera trženja je gost iz prakse poudaril tudi pomen lastnega razvoja, razlikovanja ponudbe in dolgoročne gradnje blagovne znamke za uspešno pozicioniranje na trgu.


Related news

Publish your comment: