EF » EFnet » EFnews » Študiram. Inoviram. Tajda Krevh, Dipsi d.o.o.

Študiram. Inoviram. Tajda Krevh, Dipsi d.o.o.

04.01.2022

Nekega zimskega ponedeljka se ti zelo mudi na predavanje, pošteno te zebe in ker so najboljše stvari vedno tri, te tik pred EF ustavi še študent, ki za potrebe seminarske naloge med mimoidočimi raziskuje, kako najbolje narediti prvi vtis. »Predstavljaj si, da se z dvigalom pelješ iz prvega v peto nadstropje s pomembnim investitorjem. Kako se mu predstaviš?« te vpraša.

Obiskujem prvi letnik podiplomskega študija. Ker prihajam iz podjetniške družine in mi je bilo podjetništvo skoraj položeno v zibelko, sem se tudi sama odločila za študij v tej smeri. Vsakodnevno dobivam nove ideje, kako bi lahko nekaj pretvorila v posel, in po stotih idejah pride vedno ena dobra, ki se je res poskušam lotiti. Trenutno poleg študija delam v domačem podjetju ter v svojem podjetju (Dipsi), ki sva ga s prijateljico Tjašo ustanovili letos. V prostem času rada potujem in čas preživljam s svojimi živalmi.

Zagotovo najbolj inovativen pogovor, ki ga je slišal danes, a njegovo pozornost v tem trenutku pritegne jumbo plakat za produkte Štartaj Slovenija, na katerem s poslovno partnerico poziraš z zanimivo stekleničko. Seveda želi takoj vedeti, kaj to je in kako te je poneslo v vode programa Štartaj Slovenija.

Zgodba omak za pomakanje in podjetja Dipsi se je začela v šolskih klopeh, v tretjem letniku dodiplomskega študija. Že od začetka sva s Tjašo vedeli, da si ne želiva, da to ostane samo nek projekt na fakulteti, tako da sva tudi po končanem predmetu poprijeli za delo in se trudili naprej. Največja vrata pa so se nama odprla s sprejetjem v projekt Štartaj Slovenija. S pomočjo tega projekta sva lahko Sloveniji predstavili zgodbo o prvih slovenskih dip omakah. Sloveniji želiva pokazati, da obstajajo dobre dip omake, brez konzervansov in barvil, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti. Sodelovanje v projektu Štartaj Slovenija bi lahko z eno besedo opisala kot NEPOZABNO. Hvaležni sva Sparu, Formitasu in POP TV za tako lepo izkušnjo in podporo.

Kot oboževalec tovrstnih omak občuduje tvoj podjetniški pogum in se sprašuje, kako se je rodila ideja in predvsem receptura za to zanimivo omako.  

Idejo o naravnih dip omakah sem dobila v naši domači lokalni trgovini, v kateri želimo strankam ponuditi čim več domačih in lokalnih izdelkov. Opazila sem, da je na slovenskem trgu nemogoče dobili domače dip omake brez konzervansov in barvil. Ravno isti čas smo imeli na fakulteti projekt, v sklopu katerega smo morali predstaviti svojo podjetniško idejo. In tako je nastala prva Dipsi omaka. V vseh omakah so izključno naravne sestavine, brez ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov. V BBQ omaki je tudi pravi slovenski med, kar ji doda še bolj poseben okus.

Niti ni veliko razprave o tem, da bo novi navdušenec omako poskusil še danes, preden pa zares zamudiš na predavanje, te hitro vpraša še o tem, kakšni so načrti sedaj, ko je lahko omake Dipsi spoznala vsa Slovenija.

Še naprej želiva kupce ozaveščati o zdravi alternativi dip omak, ki jih ne bodo pustile ravnodušne. Zelo sva veseli, da sva podpisali pogodbo s Sparom, tako da bodo z novim letom Dipsike na voljo tudi v vseh ostalih Sparih po Sloveniji. Želiva pa se tudi razširiti v več manjših lokalnih trgovin in restavracij.

Čeprav si z mislimi že v predavalnici, ga zares zanima samo še to: če bi lahko dala nasvet sami sebi ob začetku svoje podjetniške poti, kaj bi si svetovala? 

Ne obremenjuj se preveč z majhnimi stvarmi, saj se na koncu vedno rešijo. Če že pride do težav, se potrudi, da jih čim prej rešiš, in ostani pozitivno naravnan. In kot reče moj fant: »Ne sekiraj se na zalogo.«


Related news

Publish your comment: