EF » EFnet » Napovedujemo » Novo v Mali galeriji | Neža Erjavec

Novo v Mali galeriji | Neža Erjavec

23.12.2021

Januarja 2022 si bomo v Mali galeriji Ekonomske fakulteta ogledali dela umetnice Neže Erjavec.

Neža Erjavec je slikarka samoukinja, rojena leta1991 v Ljubljani. Mladost je preživela v Višnji Gori in se po končanem gimnazijskem programu na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, smer trženje. Po diplomi je leto dni potovala po svetu, kot sama pravi ‘raziskovala življenje’, si poiskala prakso v Braziliji in po vrnitvi na Ekonomski fakulteti nadaljevala z magistrskim študijem mednarodnega poslovanja.

Potovanje ji je razširilo obzorje, jo navdušilo nad umetnostjo in tako si je – čeprav je od nekdaj rada ustvarjala – pri dvajsetih letih prvič kupila oljne barve in svoj prosti čas namenila slikanju. Svoje znanje je s pomočjo spletnih videov nadgrajevala in sčasoma poleg slikanja olje na platno, osvojila še tehniko slikanja z akrilnimi barvami in akvarel.

Ko je družina prenavljala starejšo hišo v Ljubljani, se je preizkusila tudi v tehniki stenske poslikave, jo osvojila in odtlej poslikala že preko 20 sten v trgovinah, poslovnih prostorih in zasebnih apartmajih, nekatere od njih so bile predstavljene tudi v revijah in na televiziji Planet TV v oddaji Dan.

Motive za slikanje najraje išče v naravi in na mestnih ulicah. Blizu sta ji realizem in fotorealizem, pri slikanju uporablja naravno svetlobo in se izogiba abstrakciji. Rada slika z živimi, vibrantnimi barvami in preizkuša nove tehnike in se – kot samoukinja – z vsako sliko nauči nekaj novega. V prihodnosti si želi pridobiti samozaupanje, sprostiti poteze čopiča in ustvariti svoj prepoznaven slikarski stil.

Svoja dela občasno razstavlja na skupinskih razstavah, trenutno je njena slika del Jurčičeve razstave v Samostanu Stična,  leta 2020 je imela svojo prvo samostojno razstavo v Mestni Hiši v Višnji Gori.  Njena dela si lahko ogledate in kupite v njeni spletni galeriji Nessa Art.

Razstavo si lahko ogledate januarja v prostorih Male galerije EF.

Vljudno vabljeni!


Related news

Publish your comment: