EF » EFnet » Napovedujemo » Novo v Mali galeriji EF | Hazer Emrić: “OBRAZI”

Novo v Mali galeriji EF | Hazer Emrić: “OBRAZI”

27.01.2022

Februarja 2022 si bomo v Mali galeriji Ekonomske fakulteta ogledali dela absolventa Akademije umetnosti v Banji Luki Hazerja Emrića.

 

Hazer Emrić je rojen leta 1999 v Bihaću. Po starših, uveljavljenih umetnikih, je nasledil strast do umetnosti in po končanih osnovni šoli in nižji glasbeni šoli, nadaljeval izobraževanje na področju likovne tehnike in uporabnega slikarstva na Srednji umetniški šoli v Bihaću. Po uspešnem zaključku se je vpisal na Akademijo umetnosti v Banji Luki, kjer je trenutno absolvent. Hazer se že med študijem redno predstavlja na številnih razstavah v Bosni in Hercegovini. Leta 2020 je sodeloval na poletni šoli KUMA International Summer School Art in Times of Crisis v Sarajevu in na Masterclassu Muzeja sodobnih umetnosti Republike Srbske v Banji Luki z naslovom Teritorija kulture: kako skrenuti sa puta i naći se na pravom mjestu.

»Razstavo Obrazi sestavlja cikel portretov, na katerih umetnik predstavi njemu bližnje ljudi in prijatelje, »ujete« v trenutku njim lastne, specifične mimike in introspekcije. To »zazrtost vase« umetnik pri vsaki upodobitvi še podkrepi z uporabo barvne palete, s čimer poudari čustveno stanje in psihološki profil portretiranca in mu s tem, kot pravi avtor »podeli univerzalno ontološko dimenzijo«. Upodobljene osebe so na portretih sicer »fizično« prisotne, vendar, s pogledom zazrte v daljavo in zatopljene v svoje misli, presegajo kompozicijo in format portreta in tako bolj kot z opazovalcem, komunicirajo s svojim notranjim prostorom, prostorom svojega bitja.«

Dr. um. Borjana Mrđa, izr. prof.

Razstavo si lahko ogledate februarja v prostorih Male galerije EF.

Vljudno vabljeni!


Image gallery:

Publish your comment: