EF » EFnet » Napovedujemo » Polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl prvič v živo na Ekonomski fakulteti

Polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl prvič v živo na Ekonomski fakulteti

09.11.2022

Vabimo vas, da se nam v soboto, 12. novembra 2022 pridružite na polfinalu mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl. Letos bo polfinalni krog tekmovanja EEB, prvič od pilotne izvedbe v letu 2020, potekal v živo na Ekonomski fakulteti. Tekmovalni vikend se bo pričel z otvoritveno slovesnostjo v petek, 11. novembra. Samo tekmovanje pa bo potekalo v soboto.

Tekmovanje bo potekalo v dveh krogih, v vsakem krogu pa bodo študenti obravnavali drugo etično dilemo. Naslova tokratnih etičnih dilem sta “Are gender quotas really enabling gender equality?” in pa “Standardization of non-financial reporting”. Prvi krog debat se bo pričel ob 11:30, drugi krog pa ob 16:00. Debate bodo potekale v učilnicah P-111, P-118 in P-120.

Poleg ekipe Univerze v Ljubljani, se bo tekmovanja udeležilo še osem študentskih skupin, ki bodo zastopali univerze iz Belgije, Bolgarije, Francije, Hrvaške, Luksemburga, Nemčije, Portugalske ter Srbije. Polfinalno tekmovanje bo izvedeno v okviru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah, ki letos poteka med 14. in 18. novembrom.

Organizatorji se zahvaljujejo Združenju preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE Slovenija ter podjetjem TBA d.o.o., Henkel Slovenija in Adriatic Grupa za njihovo podporo in sponzorstvo dogodka.

Vsi, ki bi želeli prisluhniti debatam ste toplo vabljeni, da se nam pridružite to soboto na Ekonomski fakulteti.

Več o European Ethics Bowl si lahko preberete tukaj.


Publish your comment: