EF » EFnet » Napovedujemo » Novo v Galeriji EF | Alberto Luis Copello Cleger “Korenine”

Novo v Galeriji EF | Alberto Luis Copello Cleger “Korenine”

22.02.2023

Marca  2023 si bomo ogledali razstavo kubanskega slikarja Alberta Luisa Copella Clegerja.

Leta 1971 rojeni kubanski umetnik, Alberto Luis Copello Cleger, risanje in kasneje slikanje  vzljubi že kot otrok in učitelji v osnovni šoli  kmalu prepoznajo njegov umetniški talent. Žal so mu, potomcu temnopoltih staršev, vrata v umetniške šole zaprta, zato razočaran opusti misel na slikarstvo in se vpiše na strojništvo. Po končanem šolanju ga ljubezen pripelje v Slovenijo, kjer si z ženo slovenko v Rušah ustvarita dom. Desetletje kasneje, med počitnicami na rodni Kubi, mu srečanje z priletnim slikarjem znova prebudi zatajeno strast do slikanja.

Alberto Luis ustvarja v svojem prostem času, navdihujeta ga slovenska in kubanska pokrajina, uživa v portretiranju zanimivih ljudi in upodabljanju športnikov v gibanju, priljubljene motive pa išče tudi v krščanstvu. Rad se poigrava z različnimi slikarskimi tehnikami, še posebej mu je pri  srcu akril. Serija slik, nastala v sodelovanja z ženinim hobijem, so unikatni akrili z kvačkanimi inserti.

V Sloveniji se je doslej predstavil s samostojnimi razstavami v Rušah, Mariboru in Litiji, občasno pa s svojimi deli sodeluje tudi na razstavah uveljavljenega slikarja Rajka Ferka, ki je že vrsto let njegov prijatelj in mentor in pri katerem se, v okviru mednarodne slikarske kolonije Duplek Art, izpopolnjuje v novih slikarskih tehnikah.

V Galeriji EF se Alberto Luis tokrat predstavlja s serijo slik z naslovom »Korenine«, kjer nas s čopičem vodi po preteklosti in sedanjosti svojega kubanskega naroda.

Razstavo si lahko ogledate marca v prostorih Galerije EF.

Vljudno vabljeni!


Image gallery:

Publish your comment: