EF » EFnet » Napovedujemo » Študentski dan v Tednu preprečevanja korupcije 2023

Študentski dan v Tednu preprečevanja korupcije 2023

27.11.2023

Komisija za preprečevanje korupcije vabi vse študente in študentke na Študentski dan, ki bo v okviru Tedna preprečevanja korupcije 2023 potekal v sredo, 6. 12. 2023, ob 10.00, na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani. Pripravljajo predavanje, na katerem bo govora o kršitvah integritete, zaščiti prijaviteljev in vlogi nadzornega sveta družbe, tudi na podlagi konkretnega primera.

Predavatelji bodo: predstavnika Komisije za preprečevanje korupcije Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za nadzor, in Gregor Pirjevec, vodja Centra za zaščito prijaviteljev, ter predsednik Združenja nadzornikov Slovenije Gorazd Podbevšek. Med 10. in 12. uro bodo spregovorili o pomenu integritete pri preprečevanju korupcije in ravnanjih posameznikov oziroma uradnih oseb, ki smo jih na Komisiji doslej opredelili kot kršitve integritete. Pojasnili bodo vlogo prijaviteljev pri odkrivanju kršitev integritete in podrobnosti o zaščiti prijaviteljev, ki jo zagotavlja letos uveljavljeni Zakon o zaščiti prijaviteljev. Spregovorili bodo tudi o tem, kakšen je pomen integritete posameznikov pri sestavi nadzorih svetov ter kakšni sta vloga in odgovornost članov nadzornih svetov pri preiskavah kršitev integritete v gospodarskih družbah. Vsebine bodo predstavljene na primeru družbe v državni lasti, kar tematiki daje tudi posebno aktualnost.

Prijave na dogodek sprejemajo do 1. 12. 2023 po spletnem obrazcu (povezava).

Za vse dodatne informacije so dosegljivi na e-naslovu pr.korupcija@kpk-rs.si oziroma na telefonskih številkah 040 252 405 (Iva Gruden) in 070 745 635 (Maša Jesenšek).

Vljudno vabljeni!


Publish your comment: