EF » EFnet » Novice » Otvoritev razstave Mojce Sekulič Fo »Mme in Msg Moustache ter življenja slik«

Otvoritev razstave Mojce Sekulič Fo »Mme in Msg Moustache ter življenja slik«

10.04.2013

Mojca Sekulič Fo

»Mme in Msg Moustache ter življenja slik«

V mesecu aprilu 2013 bo v Galeriji Ekonomske fakultete svoja dela predstavila ilustratorka in grafična oblikovalka Mojca Sekulič Fo.

Avtorica se je rodila v Ljubljani. Na fakulteti za arhitekturo je diplomirala iz smeri oblikovanje, se izpopolnjevala svoje znanje s področja umetnosti na različnih tečajih in na Filozofski fakulteti je opravila pedagoško andragoške izpite. Ukvarjala se je z arhitekturo, arhitekturno vizualizacijo in oblikovanjem pohištva, zadnja leta pa se je posveča  predvsem slikarstvu, ilustraciji in grafičnemu oblikovanju.

Prepoznavna  je po svojih pravljičnih slikah na trdnih podlagah, kakor sta les ali mediapan. V akrilni tehniki združuje pravljice v risani obliki s pravljicami, ki jih ob slikah sama napiše. Največkrat dopušča samosvoje predstave, včasih pa je ravno to, kar želi povedati kot slikarka, potrjeno z njenim lastnim besedilom. Tako postane pravljica res pravljica tudi v pisani besedi.

Razstava je vsebinsko iz treh delov : v prvem delu  spoznamo samosvoj par visoke družbe, ki ga je avtorica razvila iz že znanega pra lika gospoda Brkonje ali lepše Monsigneurja Moustacha in gospe Brkonjeve ali Mademoiselle Moustache,  drugi del razstave je splošen, v njem predstavlja svoj projekt Lux aurumque iz leta 2013, gre za ciklus slik  na skladbo Erica Whitacerja Lux aurumque – Zlata luč, opremljen z mislimi ob posameznih segmentih skladbe, tretji del pa predstavljajo slike, vzete z vseh vetrov, nekakšen pregled slikarkinega dela.

Njeno delovanje obsega ilustriranje za različne naročniške profile. Za tovarno Lenzing iz Avstrije je po zgodbi avstrijskega pisatelja Folkeja Tegtthoffa ilustrirala knjigo The Botanic Book, A Fairytale of Nature, predstavitev z risanko iz knjige ter spektaklom se je odvila v Botaničnem vrtu v Parizu. Leta 2009 je prejela Veliko  odkupno nagrado Hotelov Piran na IX. slikarskem ExTemporu. Sodelovala je na več kakor 30 skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in v tujini: Lux aurumque na Škofijski gimnaziji v Ljubljani, razstava Prepletanja z Natašo Grandovec v galeriji Primoža Premzla, povabljena pa je tudi k projektu Dear Japan  na Japonskem.

Otvoritev razstave je potekala v torek, 9. aprila v prostorih Galerije.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: