EF » EFnet » Novice » Okrogla miza: Institucionalni konteksti konkurenčnosti mednarodnih podjetij

Okrogla miza: Institucionalni konteksti konkurenčnosti mednarodnih podjetij

02.10.2007

V Lila dvorani je 26. septembra 2007 potekala okrogla miza z naslovom "Institutional contexts and the international competitiveness of companies”, ki so jo pripravili člani Inštituta za socio-ekonomsko in poslovno evalvaciji (ISPE) na Ekonomski fakulteti v okviru EU projekta Translearn.

Okrogle mize so se poleg študentov rednega in izrednega mednarodnega podiplomskega magistrskega študija IMB, udeležili tudi diplomanti Ekonomske fakultete in številni drugi gostje.

Gostje okrogle mize so bili: Mateja Mešl, samostojna svetovalka in predstavnica Razvojnega sklada za gospodarstvo (RSG); Janko Burgar, Ministrstvo za gospodarstvo; Rok Vodnik, Kolektor group; Gašper Čehovin, direktor skupine Parsek; Rok Uršič, direktor in ustanovitelj podjetja Instrumentation Technologies; Bojana Zupanič, vodja kadrov in komuniciranja v podjetju Danfoss Trata; Radovan Grapulin, direktor podjetja Systec ter dr. Hugo Zagoršek iz Ekonomske fakultete. Okroglo mizo je moderiral prof. dr. Marko Jaklič s sodelavci.

V okviru okrogle mize je potekala zelo živahna debata o različnih aspektih slovenskega institucionalnega okolja ter kako le-to vpliva mednarodno konkurenčnost slovenskih in tujih podjetij pri nas.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: