EF » EFnet » Napovedujemo » »Tehnološki trendi prihodnosti: nova doba računalništva«

»Tehnološki trendi prihodnosti: nova doba računalništva«

14.10.2013

V torek, 22. oktobra 2013, ob 18.00 v Predavalnici 1 (P1) Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Tržaška cesta 25.

Kerrie Holley, IBM Fellow Mož s klobukom, ki vidi daleč naprej

Kerrie Holley je nosilec naziva IBM Fellow, najvišjega priznanja, ki ga znanstvenik, inženir ali programer lahko dobi pri IBM-u. V svojem predavanju nas bo popeljal v novo dimenzijo, na pot tehnoloških trendov prihodnosti.

Kerrie Holley je:

  • vizionar, ki se je iz predmestja Čikaga povzpel do enega najuglednejših nazivov v stroki IKT na svetu;
  • arhitekt programske opreme najvišjega kova, svetovalec, strateg, izumitelj in lastnik patentov;
  • znanstvenik, ki deluje v globalni IBM-ovi raziskovalni skupini IBM Research;
  • prejemnik nazivov IBM Fellow, IBM Distinguished Engineer in IBM Master Inventor;
  • avtor knjižnih uspešnic 100 SOA Questions: Asked and Answered in Is Your Company Ready for Cloud: Choosing the Best Cloud Adoption Strategy for Your Business (soavtor s Pamelo K. Isom).

Kerrie kot arhitekt in svetovalec sodeluje in se povezuje s strankami na področju raziskav, inovacij in pristopov za izboljšanje poslovne vrednosti z uporabo IT.  Njegov moto je: »Say it can be done, and do it.«

Opis predavanja:

Pred nami je nova doba računalništva! Sile tehnološkega napredka kot so mobilno računalništvo, analitika, kognitivno računalništvo in računalništvo v oblaku razbijajo doslej uveljavljene poslovne modele in uporabo informacijskih rešitev. Inovacije, ideje in razvoj programske opreme omogočajo nove pristope pri ustvarjanju poslovne vrednosti. Vse bolj prožne in nadgradljive rešitve spodbujajo trg poslovnih storitev k uporabi informacijskih tehnologij oblaka. Poslovne storitve podpirajo vmesniki za programiranje aplikacij (API-ji), kar je privedlo do nastanka tako imenovane ekonomije API-jev.

Predavanje bo obravnavalo omenjene smernice in tehnologije in podalo primer uporabe.

VABLJENI!


Related news

Publish your comment: