EF » EFnet » EFnews » Innovative All-nighter: v 24 urah do inovativnih in kreativnih idej na Ekonomski fakulteti

Innovative All-nighter: v 24 urah do inovativnih in kreativnih idej na Ekonomski fakulteti

17.04.2018

Inovativnost, vztrajnost, kreativnost, usmerjenost k rešitvam, motiviranost in timsko delo. To so kompetence, ki so jih udeleženci krepili na dogodku Innovative All-nighter, in sicer 13. in 14. aprila  2018 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Njihova naloga je bila, da se v 24 urah soočijo z izzivom izbranega podjetja in najdejo rešitev, kako to izbrano podjetje približati mladim. Predstavljenih je bilo kar nekaj zelo zanimivih idej, tiste najboljše pa so bile tudi nagrajene.

Prijavljene ekipe so v prvem koraku spoznale sodelujoča podjetja, ki jih je bilo letos kar 8, in sicer Abanka, BTC City, Ekonomska fakulteta, Gorenje, Mercator, Studio Moderna Group, Telemach in Zavarovalnica Triglav. Študentje so izbrali podjetje, z izzivom katerega so se želeli soočiti, po izboru pa so takoj začeli z delom in si izbrali prostor na Ekonomski fakulteti, kjer so potem nekateri svoje ideje izpopolnjevali pozno v noč, tisti najbolj zagnani pa se za spanec celo niso odločili in namesto tega dragocen čas raje porabili za kakovostno dokončanje ideje.

Tekmovalci, teh je bilo okrog 270 in so prihajali z vseh slovenskih univerz, so bili nad dogodkom in samo organizacijo zelo navdušeni. Eden izmed tekmovalcev je dejal: ”Dogodek me je zelo pozitivno presenetil, presenetila me je predvsem dobra organiziranost. Dogodek kot celota se mi je zdel res zelo dodelan. Velik poklon  velja  zato organizatorjem, saj so svoje delo več kot očitno odlično opravili.”

Motivi za udeležbo na dogodku Innovative All- nighter so bili različni. »Na dogodek smo se skupaj s prijatelji prijavili predvsem zaradi novih izkušenj in nekega novega izziva. Vesela sem, da smo se tako odločili, saj sem se v teh 24 urah res ogromno naučila in bi udeležbo na dogodku predlagala vsem, ki so željni novih izkušenj, ki so kreativni, motivirani in bi radi okrepili timsko delo,« je po dogodku povedala ena izmed tekmovalk. Dodala je še, da so idejo razvijali celo noč, saj se jim je zdela res dobra in so vanjo verjeli.

Dogodek Innovative All-nighter je zato zagotovo dokaz, da je kljub omejenemu času s pravo mero kreativnosti in inovativnosti mogoče ustvarjati neverjetne zgodbe, hkrati pa omogoča, da se mladim, ki se izzivov ne bojijo, so spreminjajočega se tempa navajeni in zato na težave današnjega poslovnega sveta lažje najdejo prave odgovore, prisluhne in da  se jim da priložnost, da predstavijo svoj pogled na svet.

 

Anja Puc, Efnews

efnewskvadrat

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: