EF » EFnet » EFnews » Postani mednaroden: ”Nova obzorja, nove izkušnje, nova prijateljstva”

Postani mednaroden: ”Nova obzorja, nove izkušnje, nova prijateljstva”

06.12.2018

V času, ko svet postaja globalna vas in je mobilnost tako rekoč na dosegu roke, se odpirajo vedno nove priložnosti za mednarodne izkušnje. Ekonomska fakulteta tako že vrsto let sodeluje z vrhunskimi univerzami v Evropi in po svetu, da študentom zagotavlja kakovostna mednarodna doživetja. V četrtek, 29. novembra 2018, je tako potekala že tradicionalna predstavitev možnosti izmenjav in praks v tujini, kjer so študenti lahko dobili vse potrebne informacije o teh izjemnih priložnostih.

Dogodek so odprli Blaž Plazar (izmenjava v Rusiji), Manja Kopušar (izmenjava v Avstraliji in na Nizozemskem) ter Izabela Katarina Kravanja (izmenjava v Veliki Britaniji), ki so 250 zbranim študentom povedali o svoji izkušnji v tujini. Tja velikokrat odhajaš s svojim mnenjem o določeni kulturi, kaj hitro pa lahko ugotoviš, da lahko vsepovsod, navkljub kulturnim razlikam, najdeš izjemne ljudi in preživiš čudovito leto svojega življenja. Ko torej nastopi trenutek odhoda nazaj v domačo državo, se le s težka posloviš od krajev in ljudi, ki so bili v zadnjih nekaj mesecih tvoj nov dom, vendar pa veš, da odhajaš z bogato izkušnjo, ki odpira mnoga vrata v prihodnosti.

Študentom so predstavili tudi vse postopke glede študijskih izmenjav in tudi možnost dvojne diplome, ki še dodatno oplemeniti že tako bogato izkušnjo. Uradnemu delo je sledila predstavitev partnerskih šol skupaj s študenti, ki so bili na izmenjavi na partnerskih institucijah in tujimi študenti, ki so pri nas ta semester na izmenjavi in so predstavljali svoje šole. Tako so lahko vsi zainteresirani dobili še dodatne informacije iz prve roke.

Rok prijave za naslednje študijsko leto je 6. januar 2019 in upamo, da bo čim več študentov izkoristilo to priložnost, da razširi svoja obzorja, pridobi trajna nova prijateljstva in si zagotovi mednarodno cenjene izkušnje.

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Related news

Publish your comment: