EF » EFnet » EFnews » Sejem izobraževanja in poklicev – Informativa 2019

Sejem izobraževanja in poklicev – Informativa 2019

29.01.2019

Vsako leto se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvija Sejem izobraževanja in poklicev ali tako imenovana »Informativa«, na kateri se med drugim predstavljajo univerze in znotraj njih različni izobraževalni programi, ki so na voljo tako v tujini kot tudi pri nas (srednje šole, podiplomski in visokošolski programi, dodatna izobraževanja in usposabljanja, vseživljenjsko učenje, jezikovni tečaji ipd.). Letos je slednja potekala v petek in soboto, 25. in 26. januarja, in številni dijaki in študenti, ki so se sprehodili med stojnicami, so imeli priložnost pridobiti dodatne informacije glede načina študija, mednarodnih izmenjav, študijskih programov, pogojev za vpis in drugih podrobnosti.

Zaradi kakovosti ljubljanske Ekonomske fakultete na vseh področjih njenega delovanja ne preseneča dejstvo, da je bila njena stojnica zelo dobro obiskana, vprašanja udeležencev pa so se nanašala predvsem na to, kako poteka študij na fakulteti, kakšne so omejitve glede vpisa, kakšna je razlika med univerzitetnim in visokošolskim programom ter kakšna je težavnost študija. Po besedah udeležencev jih študij na fakulteti zanima predvsem zaradi zelo dobrega ugleda fakultete ter obenem velike in raznolike izbire študijskih programov.

V petek in soboto, 15. in 16. februarja 2019, bo Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani v okviru Informativnega dne odprla svoja vrata dijakom, ki jih študij na fakulteti resno zanima. Več informacij o dodiplomskem študiju je na voljo na spletni strani www.ef.uni-lj.si/dodiplomsko, tistim, ki pa se informativnega dneva ne bodo mogli udeležiti, pa bo na voljo posnetek v živo iz Velike dvorane EF.

Anja Puc, EFnews

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: