EF » EFnet » EFnews » Informativni dan 2019: Želimo vam, da se odločite tako, kot vam velevajo vaši interesi

Informativni dan 2019: Želimo vam, da se odločite tako, kot vam velevajo vaši interesi

18.02.2019

Izbira študija je za bodoče študente in študentke zagotovo prelomen trenutek v življenju, saj morajo sprejeti odločitev, kaj bi radi počeli in kaj bodo počeli v prihodnosti. Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je zato tradicionalno, v sklopu informativnega dne, 15. 2. in 16. 2. 2019, odprla svoja vrata vsem dijakom in dijakinjam, da bi jim tako olajšala odločitev. V okviru programa so slednji spoznali delček študija in utrip fakultete, saj so imeli priložnosti prisluhniti tako profesorjem in zaposlenim kot študentom, organiziran pa je bil tudi ogled fakultete.

Program se je pričel s predavanjem prof. dr. Tjaše Redek, ki se je dotaknila 4. industrijske revolucije in pomena robotov, predvsem v avtomobilski industriji, in zaključila z mislijo, da so »med poklici, za katere se napoveduje hitra rast povpraševanja v prihodnosti, številni poklici, za katere se študentje usposabljajo prav na tej fakulteti«. Nadalje je dijake in dijakinje pozdravila in nagovorila prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete. Izpostavila je visoko kakovost programov in fakultete, ki je postala del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol (EQUIS, AACSB in AMBA), ter še dodala, da »želimo našim študentom in študentkam zagotoviti, da dobijo kakovostno mednarodno izkušnjo, ki jih vpenja v mednarodni gospodarski in širši družbeni prostor že v času študija«.

V nadaljevanju je spregovoril podpredsednik Študentskega sveta EF Rok Smrekar, ki je predstavil študentski svet in njegovo funkcijo ter delovanje znotraj fakultete. To je usmerjeno predvsem na pripravo različnih obštudijskih strokovno obarvanih dogodkov, namenjenih študentom. Nazadnje se je dotaknil tudi številnih študentskih društev in bodoče študente pozval k mednarodnim doživetjem. Sledil je kratek pogovor s tremi sedanjimi študenti, ki so delili izkušnje glede izobraževanja in vsem navzočim podali kar nekaj koristnih nasvetov glede študija. Tajnik Ekonomske fakultete mag. Tilen Balon pa je na koncu še podal nekaj informacij o programih, mednarodnosti in vpisu.

Vsem bodočim študentom seveda želimo, da bi glede študija sprejeli pravo odločitev, in jim, kot je med nagovorom povedala dekanja, obenem želimo, da se odločijo v skladu s svojimi interesi. Če so vedoželjni, kreativni, podjetni, imajo integriteto in spoštovanje ter so pripravljeni sodelovati, je Ekonomska fakulteta zagotovo pravi naslov.

Videoposnetek celotnega programa informativnega dne:

Anja Puc, EFnews

 

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: