EF » EFnet » Novice » IMB – informativni dan

IMB – informativni dan

20.05.2019

V četrtek, 16. maja, je na Ekonomski fakulteti potekal informativni dan za podiplomski študijski program International Master in Business and Organisation (IMB). Program IMB je uvrščen na Financial Timesovo lestvico najboljših poslovnih šol na svetu – »Masters in Management 2018«. Informativni dan je vodila prof. dr. Polona Domadenik, ki je tudi vodja programa. Zbralo se je približno 30 udeležencev in zelo hitro je postalo jasno, da v program ne more vstopiti vsakdo. Prof. dr. Domadenikova je pojasnila, da iščejo motivirane kandidate, ki so pripravljeni trdo in hkrati pametno delati. V programu IMB prostega časa praktično ni, saj so predavanja, ki bi sicer trajala dve leti, zgoščena v eno samo leto. Zelo prizadeven študent pa lahko program uspešno zaključi že v manj kot letu in pol. V odgovorih na vprašanja zainteresiranih študentov pa je poudarila tudi, da programa IMB ni mogoče opravljati ob delu ali kakršnikoli drugi resni dejavnosti. Temu sta pritrdila tudi Žiga Matjašec in Guillaume Cavallari, oba študenta IMB.

Program poteka precej drugače kot klasični študij. Študentov je malo in vsi sodelujejo drug z drugim, kar v praksi pomeni, da si lahko vsak študent ustvari 35 odnosov, ki lahko trajajo celo življenje. Predmeti potekajo zaporedno, po predavanjih pa takoj sledi izpit. Veliko je diskusij, študij primerov in reševanja dejanskih problemov podjetij. Na tak način so študenti po koncu študija precej bolje pripravljeni na vstop na trg dela kot po koncu klasičnega programa. To potrjuje tudi podatek, da kar 90 odstotkov študentov, ki uspešno zaključijo program IMB, zaposlitev najde v treh mesecih.

Veliko vprašanj prisotnih študentov se je dotikalo šolnine, saj tudi redni študij po programu IMB ni zastonj. Del šolnine plača država, del pa za študij prispeva študent. Na ta znesek pa je treba gledati skozi prizmo dejstva, da se lahko študent, če je prizadeven, zaposli prej, kot bi se sicer, stke več kot 30 vezi z drugimi prizadevnimi študenti in ima odlične možnosti za dobro zaposlitev. Prof. dr. Domadenik je namreč pojasnila, da je povpraševanje po diplomantih programa IMB vedno večje od ponudbe.

Več informacij o programu in prijavi lahko dobite na spletni strani: https://imb-programme.com/

Uroš Konda, EFnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Related news

Publish your comment: