EF » EFnet » EFnews » Sprejem tujih študentov na Ekonomski fakulteti

Sprejem tujih študentov na Ekonomski fakulteti

11.10.2019

Veliko študentov se v času študija odloči, da bo stopilo iz cone udobja ter na svoji življenjski in obenem študijski poti naredilo zelo pomemben korak. Odločitev o tem, da bodo pol leta ali morda celo več prebivali in se šolali v tuji državi, je drzna, a po besedah vseh, ki so se za izmenjavo odločili, nujna in nepozabna izkušnja. Za ta korak se je letos odločilo 223 tujih študentov, ki bodo v zimskem semestru 2019/20 del študijske izmenjave na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Slednji prihajajo iz kar 113 partnerskih institucij in 33 držav s celega sveta, pri čemer daleč največ iz Nemčije, Španije in Portugalske.

Pred začetkom študijskega leta se na Ekonomski fakulteti vsakoletno odvijajo t. i. Orientation days, ki so organizirani z namenom, da bi se novi tuji študentje med seboj spoznali ter izvedeli nekaj več o fakulteti in delu na njej. V torek, 24. septembra 2019, je tako potekal sprejem za študente na izmenjavi, ki jih je v imenu vodstva Ekonomske fakultete v nagovoru pozdravila prodekanja za študijske zadeve, prof. dr. Andreja Cirman, pri celotnem programu pa so v veliko pomoč Službi za mednarodno sodelovanje tudi tutorji tujim študentom (SEB Buddies). Po sprejemu je sledil sklop različnih dogodkov in aktivnosti, manjkali pa niso niti izleti širom po Sloveniji.

»Ko sem se odločala za izmenjavo, sem želela izbrati evropsko državo, ki je še ne poznam tako dobro, a vendar lahko veliko ponudi. Tako sem se odločila za Ljubljano. Všeč mi je predvsem čudovita lokacija, saj hkrati ponuja tako morje kot tudi gore. Glede na to, da študiram računovodstvo in management na podiplomski stopnji, mi Ekonomska fakulteta ponuja veliko izbire pri s tem povezanih predmetih. Sedaj res uživam v spoznavanju slovenske kulture in njenih velikodušnih ljudi ter obenem upam, da bom v času izmenjave lahko obiskala čim več destinacij,« je o svoji motivaciji glede izmenjave povedala ena izmed nemških študentk ter dodala, da je nad orientacijskimi dnevi zelo navdušena. Všeč sta ji bila tako organizacija kot tudi sprejem.

Tako tujim kot tudi domačim študentom želimo, da bi bili v novem študijskem letu vedoželjni, kreativni, podjetni, da bi imeli integriteto in spoštovanje, predvsem pa, da bi bili uspešni in s študijem na fakulteti zadovoljni.

Anja Puc, EFnews


Image gallery:

Related news

Publish your comment: