EF » EFnet » Novice » Teden Univerze 2020

Teden Univerze 2020

01.12.2020

Začel se je Teden Univerze, ki ga vsako leto obeležujemo na začetku decembra, ko naša univerza praznuje rojstni dan – v letu 2020 že stoprvega.

3. decembra 1919 je na Univerzi v Ljubljani potekalo prvo predavanje v slovenskem jeziku, zato ta dan štejemo za rojstni dan najstarejše in največje Univerze v Sloveniji, ki danes uživa ugled tudi v svetovnem merilu.

Na uspehe Univerze v Ljubljani smo izjemno ponosni, zato vsako leto prvi teden v decembru z največjim spoštovanjem predstavimo najodličnejše raziskovalne dosežke, podeljujemo častne nazive, plakete, nagrade in priznanja tistim, s pomočjo katerih je Univerza v Ljubljani iz leta v leto boljša univerza.

Zaradi epidemioloških razmer tokrat Tedna Univerze ne moremo slavnostno obeležiti v živo, zato so letošnji najodličnejši raziskovalni dosežki, prejemnice in prejemniki častnih nazivov, plaket, nagrad in priznanj predstavljeni na tej posebni spletni strani.

Med prejemniki priznanj za najodličnejše dosežke so tudi profesorji, raziskovalci, zaposleni in študenti z Ekonomske fakultete.

 

 


Related news

Publish your comment: