EF » EFnet » Novice » Otvoritev razstave Tatjane Mijatović

Otvoritev razstave Tatjane Mijatović

06.02.2013

Tatjana Mijatović

»KRAJINE«

V mesecu februarju 2013 bo v Galeriji Ekonomske fakultete svoja dela predstavila umetnica Tatjana Mijatović.

Umetnica živi in dela v Radencih. Čeprav se s slikarstvom ukvarja šele dobrih pet let, se lahko pohvali z obsežnim opusom del. Navdihuje jo eksperimentalno slikarstvo in njena dela so , v sozvočju z njenim temperamentom, prepolna barv in čiste energije. Likovno ustvarjanje je za Tatjano raziskovanje, iz začetne ideje pod njenim čopičem postoma nastajajo nepredvidljive umetnine.

Akademski kipar Vojko Štuhec njeno delo opredeljuje kot makropointilizem in sicer zaradi značilnega slikanja oz. nanašanja barv. Umetnica s čopičem ustvari matrico iz barvnih polj, ki nameščena eno ob drugem dajejo  vtis harmonije vendar ne ustvarijo novega odtenka. Tehnika ni vselej vezana na akril, barve, pomešane s peskom ustvarjajo reliefno teksturo. Uporaba živih barv pa spominja na tradicionalno srednje in južnoameriško umetnost tkanja preprog.

Kljub kratkemu umetniškemu stažu je Tatjana pripravila kar nekaj samostojnih razstav, sodeluje pa tudi na skupinskih razstavah Likovnega društva Gornja Radgona, katerega predsednica je. 

Otvoritev razstave  je potekala v torek,  5. februarja  v prostorih Galerije.

Vljudno vabljeni!


Image gallery:

Related news

Publish your comment: